maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTOERISTISCHE OVERNACHTINGEN STIJGEN MET 600%

TOERISTISCHE OVERNACHTINGEN STIJGEN MET 600%

Statistieken die vergelijkingen weergeven met gegevens uit de coronaperiode zijn nooit een eerlijke weergave van winst of verlies en scheppen geen transparantie in cijfermatige vergelijkingen. De stijging van het aantal overnachtingen in vakantieverblijven onder andere, is daardoor spectaculair te noemen en geeft geen normaal verloop weer in vergelijkingstabellen. Niettegenstaande dat, kunnen de cijfertjes van vandaag worden gebruikt als uitgangspositie voor de vergelijking met de cijfers die volgend jaar zullen worden gepubliceerd of worden vergeleken met de cijfers van voor de coronapandemie. 

De Canarische Eilanden hebben in maart 2022, in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar, de meeste overnachtingen in vakantiehuisjes en dito flats geboekt. Volgens het Instituto Nacional de Estadística (INE) werden er meer dan twee miljoen overnachtingen geregistreerd, wat resulteert in een stijging van 594,8%. 

Bovendien heeft de Canarische archipel een bezettingsgraad bereikt van 50,7% van de aangeboden appartementen, en heeft Tenerife als favoriete bestemming 676.238 overnachtingen en een bezettingsgraad van 79,6% laten optekenen. De gemeenten met het hoogste aantal overnachtingen in maart waren San Bartolomé de Tirajana (GC), Arona (TF) en Tías (LZ). Buitenlandse toeristen zorgden voor 1.908.605 overnachtingen, Spanjaarden voor 139.574 met een gemiddelde verblijfsduur van 7,89 dagen.

De overnachtingen van niet-residenten in vakantiestekjes maakten in maart 76,9% van het totaal uit. Daarin is en blijven inwoners uit het Verenigd Koninkrijk het sterkst vertegenwoordigd met 902.699 overnachtingen, gevolgd door Duitsland met 388.010 slaapeenheden.

Spanje

In Spanje werden 5,9 miljoen overnachtingen geregistreerd in niet-hotelaccommodatie – appartementen, campings, casas rurales en jeugdherbergen – wat bijna drie keer zoveel is als in dezelfde maand in 2021, toen er in totaal 2 miljoen overnachtingen waren.

Deze stijging is vooral te danken aan de toename met 436,6% van het aantal overnachtingen door buitenlanders en met 44,3% door Spanjaarden ten opzichte van maart 2021. Het gemiddelde verblijf in niet-hotelaccommodatie in Spanje bedroeg in maart 4,7 overnachtingen per reiziger.

In de eerste drie maanden van 2022 is het aantal overnachtingen in Spaanse extra-hotelaccommodatie met 232% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Campings

Het aantal overnachtingen op campings is in maart met 55,4% gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Het verblijf van residenten daalde met 10% terwijl die van buitenlandse toeristen steeg met 153,8%.

In maart was 35,9% van de aangeboden kavels bezet, 10,8% meer dan in dezelfde maand van 2021. De bezettingsgraad van de standplaatsen tijdens de week bedroeg 39,2%, een stijging van 16,1%.

De Costa Blanca was de meest favoriete bestemming, met 314.511 overnachtingen en een bezettingsgraad van 73,2% van de aangeboden percelen. De toeristische plaatsen met de meeste overnachtingen waren Benidorm, Cartagena en Cabanes.

Plattelandstoerisme 

In maart 2022 is het aantal overnachtingen in accommodaties voor plattelandstoerisme met 106,2% gestegen. De stijging was groter voor buitenlandse toeristen, met een groei van 284,8%, dan deze voor ingezetenen die met 80,3% toenam.
In de toeristische accommodatie op het platteland was 11,3% van de slaapplaatsen bezet, 62,4% meer dan in maart 2021. De bezettingsgraad in het weekend bedroeg 27,2%, met een jaarlijkse stijging van 115,6%.

De Canarische Eilanden haalden een bezettingsgraad van 34,7% op de aangeboden slaapplaatsen.  

Canarische Eilanden aan de kop

Van het totale aantal overnachtingen in alle toeristische eenheden kwam 74,7% voor rekening van hotels en 25,3% voor rekening van de overige aanbieders.

De belangrijkste emitterende markten in de groep van gereglementeerde toeristische logies waren de Britten met 25% van het totale aantal overnachtingen, de Duitsers met 18,7% en Fransen met 6,9%.

De Canarische Eilanden blijven de favoriete bestemming, met meer dan 7,4 miljoen overnachtingen of 770,8% meer dan in maart 2021. De archipel wordt gevolgd door Andalusië met ruim 3,7 miljoen, een stijging van 387,4% en Catalonië, met meer dan 3 miljoen overnachtingen of een stijging met 220,8%.

Net geen recordcijfers op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden ontvingen 1,12 miljoen buitenlandse toeristen in maart 2022. Dit is de eerste keer dat de barrière van één miljoen toeristen in één maand werd overschreden sinds de coronapandemie. In maart 2021 kwamen slechts 100.525 toeristen naar de Canarische archipel. Deze cijfers liggen nog iets lager dan de cijfers van maart 2019 – voordat COVID-19 de regio onveilig maakte – toen er 1,34 miljoen toeristen naar de Canarische Eilanden afreisden.

In maart 2022 waren de Canarische Eilanden de meest populaire vakantiebestemming voor de Britten die 27,9% van het toeristisch aandeel voor zich namen.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar heeft de archipel 2,9 miljoen internationale toeristen ontvangen, wat neerkomt op een stijging van 990,9% op jaarbasis.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

GELUK OP EEN EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEDISCHE ZORGEN NODIG?

TE VEEL VOERTUIGEN