woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogWeetjesTOERISTISCHE NIEUWKOMER
spot_img

TOERISTISCHE NIEUWKOMER

Door de coronapandemie zijn velen aan het denken geslagen. Ondernemers waren veerkrachtig en innovatief en wisten nieuwe ideeën te ontwikkelen om hun uitgebate handelszaak een grotere overlevingskans te geven terwijl de toeristische economie volledig de das werd omgedaan en met uitsterven werd bedreigd. Zo ontstonden bijvoorbeeld de takeaways bij restaurants, de microcatering bij de traiteurs en de thuislevering bij de middenstand.

De nieuwste rage op de Canarische Eilanden is het organiseren van brunches, lunches en picknicks op leuke locaties. Dat deze doorgaan op het strand, in beschermde gebieden of natuurparken en op leuke berglocaties is voor de klanten een erg gewild gegeven.
Ecologisten, natuurbeschermers, milieuactivisten en nog meer groene jongens houden dit modeverschijnsel niet voor mogelijk. Ecologen waarschuwen voor de schade die deze activiteit kan toebrengen aan de stranden en aan het natuurschoon van Tenerife.

Culinair verzetje

De bedrijven die deze activiteiten aanbieden zijn ontstaan en werkzaam op sociale netwerken en weten zelf niet of de aangeboden locatie zonder problemen en zonder toelating kan gebruikt worden om een culinair verzetje aan te bieden. Legaal of illegaal, de klanten laten het niet aan hun hart komen. Het natuurschoon waarin ze verblijven, al is dat het beschermd natuurdomein Parque Natural del Teide, is een ideale locatie om een brunch of lunch te degusteren.

Bedrijven bieden via socialemediakanalen hun product aan met filmpjes en promotievideo’s waarin zij een locatie opzetten met tafels en stoelen, kussens, tafellinnen en zelfs kaarsen, om een romantische sfeer te creëren. Een video toont een huwelijksaanzoek, andere beelden tonen scènes op het strand El Camisón en Playa Jardín en op een uitkijkpunt in de omgeving van Las Cañadas del Teide.

Vergunning verplicht

Voor zover bekend vereisen de voorschriften voor het gebruik van openbare ruimtes voor economisch gewin, zoals het filmen van een reclamespot of een film en het gebruik van drones, een speciale vergunning van de eilandregering. Als het gaat over het gebruik van een strandoppervlakte moet er een vergunning of een concessie worden verleend door het departement der kustgebieden, Costas.
De nieuwste rage is onzes inziens een kort leven geschoren omdat tal van verleidelijke locaties niet in aanmerking komen zonder een voorafgaandelijke officiële toelating.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img