vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISTISCHE GEGEVENS - JULI 2023
spot_img

TOERISTISCHE GEGEVENS – JULI 2023

De bezettingsgraad van de logiesverstrekkende uitbatingen in de provincie Santa Cruz de Tenerife – El Hierro, La Palma, La Gomera & Tenerife – in de maand juli 2023, bereikte volgens de resultaten van het onderzoek dat Ashotel bij haar leden uitvoerde, 84,24 procent. Deze bezettingsgraad is drie procent hoger dan eind juli 2022 en 16 procent hoger dan de boekingen die vóór medio juni werden gedaan, wat duidelijk aangeeft dat last minute-trend aanzienlijk toeneemt.

Per eiland registreerde Tenerife het hoogste cijfer met een gemiddelde bezettingsgraad van 84,66%, gevolgd door El Hierro (79,57%), La Palma (74,68%) en La Gomera (71,44%).

Negatieve criteria

De gegevens vertegenwoordigen een stijging van de gemiddelde bezettingsgraad ten opzichte van juli 2022 op de eilanden Tenerife en La Gomera, terwijl deze op La Palma en El Hierro daalden, niettegenstaande alle eilanden betere cijfers noteerden dan de boekingen die tot half juni werden genoteerd.

La Palma gaat nog een zomer tegemoet met aanzienlijk aantal logiesverstrekkende bedrijven die gesloten zijn in het toeristische gebied rond Puerto Naos als gevolg van de vulkaangassen die in het gebied voorkomen. Dit beïnvloedt de stabiele werking van belangrijke Europese touroperators die met het eiland werken. La Gomera krijgt dan weer af te rekenen met de recessie van de Duitse markt, de belangrijkste buitenlandse emittent. 

Vergelijkende cijfers

Op Tenerife sloten de vestigingen in het zuiden de maand juli af met een gemiddelde van 86,86 procent, twee procent meer dan in juli 2022, terwijl het noorden 77,98 procent noteerde (+9%) en het grootstedelijk gebied 65,37 procent (+1%).

Belangrijk is te weten dat 50,7 procent van de aangesloten leden van Ashotel bevestigen dat hun bezetting in juli 2023 hoger was dan in juli 2022, terwijl 28 procent zei dat het lager was en 22 procent hetzelfde als in dezelfde periode vorig jaar. 
In vergelijking met 2019, het jaar vóór de pandemie, beweert 48 procent van de leden dat hun bezetting dit jaar in juli hoger was, 36 procent dat deze lager was en 16 procent dat deze hetzelfde was.

Late boekingen

Voor de maand augustus 2023 houden de ondervraagden hun boekingsvolume in de provincie op dit moment op gemiddeld 76,4 procent, met Tenerife op 82,8, La Palma op 77,9, La Gomera op 75,5 en El Hierro op 69,3 procent.

Met betrekking tot deze cijfers toont Ashotel zich tevreden omdat alle verwachtingen sinds het begin van de zomer zijn overtroffen, waarbij de nadruk wordt gelegd op hoe de veranderde gewoonten in de reserveringen sinds de COVID-pandemie. Veel etablissementen merkten op dat het boekingsgedrag van deze zomer erg last-minute is, wat resulteert in aanzienlijke verschillen tussen de vroege boekingen en de eindresultaten aan het einde van de maand.

Wat betreft de belangrijkste buitenlandse markten zijn de Duitsers enigszins afwezig gebleven vanwege de economische recessie die het land doormaakt, een omstandigheid die vooral merkbaar is in La Gomera, terwijl de Britse markt in grote getale naar de westelijke Canarische provincie afreist.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VLIEGEN NAAR TENERIFE

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

‘S LANDS WIJS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE VOOR KINDEREN

TENERIFE… ¡YA VOY!

spot_img