vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesTOERISTISCH ZOMERSEIZOEN 2024
spot_img

TOERISTISCH ZOMERSEIZOEN 2024

Toeristisch zomerseizoen 2024 – Elk jaar vóór de zomer is er aandacht voor de komende toeristisch zomerperiode. Elk jaar, als de kalender weer een bladzijde omslaat, kijken we vol verwachting naar boven, niet op zoek naar de zon, maar naar de glinsterende vliegtuigen die de horizon doorkruisen. De Canarische Eilanden, een archipel doe wordt gekenmerkt door zijn vulkanische oorsprong, subtropisch klimaat en ongeëvenaarde landschappen, verwelkomt de wereld met open armen.

De toeristische vooruitzichten voor Tenerife en de overige eilanden zijn meer dan een analyse van aankomende en vertrekkende vluchten. Ze zijn een barometer voor het economische welzijn en de culturele bloei van de regio. Dit jaar staat de luchtvaartindustrie wederom op de drempel van evolutie, gedreven door innovatie en een onvermoeibare zoektocht naar verbetering. De eilanden staan te trappelen om de influx van mondiale bezoekers te ontvangen, gewapend met verbeterde infrastructuur en een hernieuwde belofte aan veiligheid en comfort.

Zomer 2024

Dit jaar is de verwachting dat de vooruitzichten niet alleen kwantitatief zullen groeien, maar ook kwalitatief, aangezien de eilanden zich inzetten voor een duurzamere en verantwoordelijke toerisme-ervaring. De luchtverkeersprognoses voor Tenerife en de Canarische Eilanden zijn niet zomaar cijfers op papier, ze zijn de kloppende hartslag van een regio die zich klaarmaakt voor een nieuw zomerseizoen. Met een voorzichtige blik op het verleden en een stoutmoedige stap naar de toekomst, staat dit artikel stil bij wat de zomer ons brengt.

Het zomerseizoen 2024 vat aan op zaterdag 31 maart en duurt tot zaterdag 26 oktober. Dat is ongeveer, op één dag na, gelijklopend met de periode waarop het zomeruur in gebruik is. Luchtvaartmaatschappijen hebben gedurende deze periode 34,8 miljoen vliegtuigstoelen voor vertrek en aankomst en bijna 252.000 vliegactiviteiten (landingen en starts) gepland op de Canarische luchthavens. Dit is een stijging van respectievelijk 9 en 8,9 procent van het aantal geplande zitplaatsen en operaties in vergelijking met het zomerseizoen 2023.

Stijging

De luchthavens waar de meeste vliegtuigplaatsen worden aangeboden zijn Gran Canaria, met 9,8 miljoen (11,6% meer dan in 2023), gevolgd door Tenerife Sur, met 8,4 miljoen (11,6% meer), César Manrique-Lanzarote, met 5,8 miljoen (+1,2%); en Tenerife Norte-La Laguna met 5,2 miljoen (+17,8%). Daarna volgen Fuerteventura, met 4 miljoen (-0,7%), La Palma, met 1,1 miljoen (+12,2%), El Hierro, met 270.400 (+18,7%) en La Gomera, met bijna 121.000 aangeboden zitplaatsen. Bron van deze en volgende gegevens is Aena, de luchthavenuitbater.

Ook per geografische regio verhoogt de binnenlandse markt zijn programmering met 11,7 procent en de Europese markt met 6,5 procent vergeleken met het voorgaande zomerseizoen. Opvallend is dat de Britse markt zijn programmering van en naar de eilanden met 10,1 procent verhoogd. Er wordt op gewezen dat de programmering van vliegtuigstoelen en van vliegbewegingen altijd aan verandering van de luchtvaartmaatschappijen onderhevig is.

Het toeristisch zomerseizoen 2024 is een belangrijke indicator voor de toeristische sector en wordt zoals elk jaar toegelicht door Aena.

Guy Devos © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VLUCHT NAAR TENERIFE

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MUMMIE VAN TENERIFE

PROPER TOERISME

spot_img