dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogWeetjesTOERISTISCH RAPPORT
spot_img

TOERISTISCH RAPPORT

Hoeveel toeristen zijn er naar Tenerife afgezakt en van waar komen ze?
Ieder trimester, semester of na iedere 12 maanden is het met spanning uitkijken naar de cijfers die door het Ministerie van Toerisme worden vrijgegeven.
Zeer belangrijk want de economie staat of valt met het aantal toeristen dat het eiland bezoekt. Het rapport dat wij hier beschrijven gaat over het eerste semester of de eerste zes maanden van het jaar 2016.

We vertellen onmiddellijk dat er goed nieuws te rapen valt. Het toerisme groeide van januari tot en met juni met 9,8% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Tenerife sloot de eerste helft van het jaar af met een totaal van 2.715.680 vakantiegangers.
Deze groei vindt zowel plaats in hotels (+13,1%) als in aparthotels (+3,2%). Uiteraard zijn er van de private verhuur geen cijfers beschikbaar. De regering houdt enkel rekening met de officiële verhuur.

De voorzitter van het Cabildo de Tenerife, Carlos Alonso, verheugt zich over deze cijfers en stelt dat deze het gevolg zijn van een goed gericht beleid inzake toerisme. Vooral de kwaliteit van het aanbod en de dynamiek van de toeristische deelmarkten hebben ervoor gezorgd dat er vooruitgang werd geboekt.

Cumulatief tot eind juni werden in totaal 20.385.753 overnachtingen geteld, 8,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad in het eerste halfjaar bereikte aldus 70,8 procent of 9,8% meer. Het gemiddeld verblijf bereikt daarmee 7,51 dagen.

In de tabellen maakt men steeds het onderscheid tussen het internationale en het nationale toerisme. 2.173.236 buitenlanders verbleven in deze periode op het eiland en 542.344 personen kwamen vanaf het Spaanse grondgebied.

De Britten kwamen met 975.695, dit segment groeide met liefst 20%. De Duitsers kwamen met 328.924, de Fransen met 88.987.

De instroom van Nederlanders groeide spectaculair met liefst 19%. Italië deed er 12,1% bij en België 3,2%.
De Oost-Europese landen verhoogden hun aandeel met 27,6% en het herstel van de Russische markt was de reden dat er opnieuw Russen naar het eiland afreisden, alhoewel beperkt, maar toch met winst: + 3,4 %.
Ierland, Zwitserland en de Verenigde Staten evolueerden positief met respectievelijk + 17,1%, + 4,3% en + 5,8%.
De vier Scandinavische landen, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland hebben een verlies geboekt van 9,1%. Ook de Oostenrijkers lieten het afweten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

MEER DAN 29.000 LEDEN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEER WETEN OVER ARONA

VIJGEN OP HET MENU

spot_img