dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeetjesTOERISTISCH RAPPORT
SEB LEESON LEGAL GROUP

TOERISTISCH RAPPORT

Hoeveel toeristen zijn er naar Tenerife afgezakt en van waar komen ze?
Ieder trimester, semester of na iedere 12 maanden is het met spanning uitkijken naar de cijfers die door het Ministerie van Toerisme worden vrijgegeven.
Zeer belangrijk want de economie staat of valt met het aantal toeristen dat het eiland bezoekt. Het rapport dat wij hier beschrijven gaat over het eerste semester of de eerste zes maanden van het jaar 2016.

We vertellen onmiddellijk dat er goed nieuws te rapen valt. Het toerisme groeide van januari tot en met juni met 9,8% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Tenerife sloot de eerste helft van het jaar af met een totaal van 2.715.680 vakantiegangers.
Deze groei vindt zowel plaats in hotels (+13,1%) als in aparthotels (+3,2%). Uiteraard zijn er van de private verhuur geen cijfers beschikbaar. De regering houdt enkel rekening met de officiële verhuur.

De voorzitter van het Cabildo de Tenerife, Carlos Alonso, verheugt zich over deze cijfers en stelt dat deze het gevolg zijn van een goed gericht beleid inzake toerisme. Vooral de kwaliteit van het aanbod en de dynamiek van de toeristische deelmarkten hebben ervoor gezorgd dat er vooruitgang werd geboekt.

Cumulatief tot eind juni werden in totaal 20.385.753 overnachtingen geteld, 8,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad in het eerste halfjaar bereikte aldus 70,8 procent of 9,8% meer. Het gemiddeld verblijf bereikt daarmee 7,51 dagen.

In de tabellen maakt men steeds het onderscheid tussen het internationale en het nationale toerisme. 2.173.236 buitenlanders verbleven in deze periode op het eiland en 542.344 personen kwamen vanaf het Spaanse grondgebied.

De Britten kwamen met 975.695, dit segment groeide met liefst 20%. De Duitsers kwamen met 328.924, de Fransen met 88.987.

De instroom van Nederlanders groeide spectaculair met liefst 19%. Italië deed er 12,1% bij en België 3,2%.
De Oost-Europese landen verhoogden hun aandeel met 27,6% en het herstel van de Russische markt was de reden dat er opnieuw Russen naar het eiland afreisden, alhoewel beperkt, maar toch met winst: + 3,4 %.
Ierland, Zwitserland en de Verenigde Staten evolueerden positief met respectievelijk + 17,1%, + 4,3% en + 5,8%.
De vier Scandinavische landen, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland hebben een verlies geboekt van 9,1%. Ook de Oostenrijkers lieten het afweten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BONT OM DE ARM…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM2 SANTIAGO DEL TEIDE

TEIDE TE VOET

SEB LEESON LEGAL GROUP