zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISTENSTROOM IN AUGUSTUS ’23
spot_img

TOERISTENSTROOM IN AUGUSTUS ’23

Cijfers en statistieken op Tenerife en bij uitbreiding op de Canarische Eilanden worden laat verwerkt en worden dan ook een tijdje na de feiten gepubliceerd. Ik had graag volgende week de toeristische cijfers van september 2023 online gezet, maar dat zal worst wezen want deze van augustus werden nog maar pas door officiële instanties in de markt gezet. Dus volg ik gedwee het Canarische ritme. 

Goed nieuws is dat Tenerife in de afgelopen augustusmaand 747.123 toeristen heeft mogen verwelkomen, dat is 34.644 personen meer of +4,9% in vergelijking met de augustusmaand in 2022 en 3% hoger dan augustus 2019, de laatste vergelijkbare maand van vóór de coronapandemie, dat op zich al een recordmaand was.

37% voor Tenerife

Tenerife leidt het toerisme op de Canarische Eilanden en versterkt zijn strategie als kwaliteitsbestemming. Niet alleen het internationale verkeer is er beter op geworden, ook het nationaal en het verkeer tussen de eilanden is erop verbeterd. Het eiland heeft een gezonde toeristische sector en versterkt de strategie van een kwaliteitsbestemming.

Het aantal toeristen op Tenerife in deze maand vertegenwoordigde 37% van het totaal voor de Canarische Eilanden. Gran Canaria heeft een aandeel van 28%, Lanzarote 18% en Fuerteventura 13%, gevolgd door La Palma (3%), El Hierro (1%) en La Gomera (0,3%). Met uitzondering van La Palma en Fuerteventura, waar er minder toeristen aankwamen, steeg het aantal op de overige eilanden in vergelijking met een jaar eerder.

Bulgarije is nieuw

Het binnenlandse verkeer heeft in augustus 325.670 passagiers (+3,6%) naar Tenerife gebracht, waarvan 1,4% vanaf het Spaanse vasteland reide en 7% van de toeristen vanaf andere eilanden afreisde.

Het internationale verkeer vervoerde in augustus 421.453 passagiers of +5,9% in 2022 en +6,8% in 2019. Met uitzondering van vier landen (Italië, IJsland, Hongarije en Denemarken), verhoogden de overige markten hun toeristenstroom naar Tenerife in augustus. De cijfers uit Bulgarije werden niet geregistreerd omdat dit marktaandeel pas in juli werd toegevoegd en in 2022 onbestaande was.

Twee luchthavens

Bijna 63% van alle toeristen op Tenerife kwamen aan via de luchthaven Tenerife Sur (467.775 passagiers), een stijging van 6,3% in vergelijking met de augustusmaand in 2022.
De luchthaven Tenerife Norte noteerde een stijging van +2,5% en ontving 37,4% van het marktaandeel (279.348 passagiers). 
Het nationaal verkeer verwerkte 325.670 passagiers en was 3,6% hoger dan in augustus 2022, opgesplitst in een stijging van 1,4% van en naar het vasteland en +7% tussen de eilanden onderling (vergelijking op jaarbasis). 

Marktaandeel

In de eerste acht maanden van 2023 heeft Tenerife connectiviteit behouden met 29 toeristische markten, drie minder dan in dezelfde periode in 2019. Dit verschil is te wijten aan het stopzetten van de connectiviteit vanuit Senegal, Israël, Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne. Drie nieuwe spelers op de markt zijn de Verenigde Staten, Bulgarije en Slovenië.
Het marktaandeel is er in 2023 met twee eenheden op achteruitgegaan, terwijl de cijfers duiden op een verhoging van het aantal toeristen die uit de overige landen is afgereisd naar Tenerife.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

LENTE OP HET EILAND

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

ZANDTAPIJT

spot_img