donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISTEN VOLDOEN AAN DE PCR-VERPLICHTING
spot_img

TOERISTEN VOLDOEN AAN DE PCR-VERPLICHTING

Reizigers die aankomen op Tenerife uit risicogebieden zijn meestal in het bezit van een negatieve PCR-test, maar klagen dat de prijs van de coronatest soms hoger is, dan de prijs van het vliegtuigticket.
Het is een overdreven maatregel voor toeristen, is de meest gehoorde opmerking. Het kon anders en ook goedkoper.

Een Engels paar, die van Londen naar Tenerife vloog voor een week vakantie, benadrukte dat zij 240 pond, ongeveer 270 euro, moesten betalen om twee PCR-testen te laten uitvoeren in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de vliegreis voor beiden amper 200 pond kostte.

Hierdoor is op de Canarische Eilanden een alarmbel gaan rinkelen. De hoge prijs van een PCR-test zou het toerisme kunnen ontmoedigen en daarom wordt er achter de schermen, diplomatiek hard gewerkt om de goedkopere antigeentesten toe te laten.

Als reizigers geen negatieve PCR-test bij zich hebben, kunnen ze een hoge boete krijgen, die kan oplopen van 3.000 euro tot 6.000 euro. Daarnaast zullen ze op de luchthaven een antigeentest moeten ondergaan, waarvan ze een uur later de resultaten kennen. Uiteraard is dit gekoppeld aan de sanctie en aan de kostprijs van de test.
Gelukkig verliep alles naar wens, want in de inderhaast opgetrokken antigeentestcentra was er op de eerste dag weinig beweging, wat duidde op een bijna strikte opvolging van de verplichte PCR-test.

Sommige toeristen morden omwille van de nonchalante controle. Bij aankomst op de luchthaven Reina Sofia werden de attesten willekeurig opgevraagd. Niet iedereen hoefde de documentatie te laten zien. Sommige passagiers moesten de testuitslag laten zien voor vertrek in het thuisland.

Wat wel iedereen moest tonen was het invulformulier – of de QR-code – waarop de reiziger verklaart dat hij of zij geen coronasymptomen vertoont en niet in contact is geweest met een besmet persoon.
Vanaf gisteren bevat het gezondheidsformulier een extra vraag: Heeft de passagier een negatieve PCR-test, uitgevoerd binnen de 72 uur, in zijn bezit?

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ELKE KLOKSLAG ÉÉN DRUIF

RUIM- OF HANDBAGAGE?

TEN BEL

spot_img