donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISTEN HOUDEN ZICH NIET AAN DE REGELS
spot_img

TOERISTEN HOUDEN ZICH NIET AAN DE REGELS

Een inwoner van Los Cristianos maakte beelden van een groep toeristen op het strand van Las Vistas, die zich niet hielden aan de vooropgestelde coronamaatregelen. Ze droegen geen mondkapjes, respecteerden de veiligheidsafstand allerminst en nuttigden alcoholische dranken. Bovendien was er een samenscholing van een vijftiental mensen. Zingen, roepen en plezier maken kan in normale tijden, maar gedurende een COVID-19-pandemie is dit verboden. Iedereen moet zich daaraan houden, ook de toeristen.

Toen de buurtbewoner langs het strand wandelde, zag hij een groep jongeren op het strand die zong, feestte en dronk. Hij pakte zijn smartphone en legde het tafereel vast. Hij geeft toe dat hij beter de politie had gebeld, maar had het daarmee moeilijk omdat hij geen burgerwacht wil zijn.

Het gemeentebestuur van Arona is van het feit op de hoogte gesteld en bracht dit feit in verband met hetgeen er eerder gedurende de coronapandemie in Las Verónicas is gebeurd. Door het niet toepassen van de veiligheidsmaatregelen werden de politiecontroles opgevoerd en werd er beboet voor elke overtreding.
De gemeentelijke overheid zal ook nu anticiperen met grootschalige controles om dergelijke taferelen te ontraden. Arona moet veilig blijven voor de inwoners en voor de toeristen.

Arona is momenteel de derde gemeente op het eiland met de meeste coronabesmettingen. Volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid zijn er reeds 106 personen positief gediagnosticeerd.

De komst van toeristen is een belangrijke ondersteuning voor de lokale economie, maar dat wil niet zeggen dat zij de regels mogen overtreden. Wij gaan ervan uit dat elke toerist op de hoogte is van de opgelegde coronamaatregelen en hopen dat zij deze regelgeving en gedragscode toepassen gedurende hun verblijf op Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

  1. Tenerife is een vast vakantiestemming geworden in men leven maar de corona-maatregelen houden me wat tegen om nu naar daar te gaan met veel spijt!!!! Ik hoop van harte dat we binnenkort terug kunnen vertoeven op dit prachtig eiland !??! Mettertijd als het financieel haalbaar is koop ik een tweede er liefje!?!! Gr

  2. In oktober een 10 tal dagen geweest. Mondmaskers moet men niet dragen op het strand. Alcoholische dranken worden verkocht op het strand. Zouden de redders dit dan niet moeten tegenhouden ? Samenscholingen toen geen last van gehad. Over het algemeen was er een goede mondmaskerdracht maar de Oostblokkers waren weeral de uitzondering ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img