maandag, december 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTOERISME SCOORT HOGE OGEN GEDURENDE DE ZOMERVAKANTIE 

TOERISME SCOORT HOGE OGEN GEDURENDE DE ZOMERVAKANTIE 

De hotels en aparthotels die bij het overkoepelende orgaan Ashotel in de provincie Santa Cruz de Tenerife zijn aangesloten verwachten in de zomermaanden juli en augustus een gemiddelde bezettingsgraad van 76%. Dit procentgegeven ligt slechts punten lager dan het topjaar 2019 en tevens het laatste jaar waarmee de cijfers kunnen vergeleken worden, vooraleer het COVID-19-virus roet in het eten kwam gooien.

De interne enquête die de vereniging van hotelwerkgevers aan haar leden werd voorgelegd levert de toeristische gegevens van de eilanden in de westelijke provincie. Tot de grote vakantie begint kunnen deze cijfers enkel nog stijgen. Op vandaag bedraagt de toeristische bezetting op El Hierro 78%, gevolgd door Tenerife met 76%, La Gomera met 69% en La Palma met 68%. Uit deze prognose blijkt dat de toeristische sector in hotels en aparthotels op weg is naar herstel.

El Hierro

El Hierro volgt de tendens van de recente vakantieperiodes en de recente maandindicatoren, en staat bovenaan de lijst. Onderaan bengelt het Isla Bonita dat zich niet alleen herstelt van den coronacrisis, maar ook van een vulkaanuitbarsting. Toch overschrijdt La Palma de cijfermatige gegevens van 2019 die toen op 68% bleven steken.
In dat jaar bedroeg de bezettingsgraad op Tenerife 78%, op La Gomera 77% en op El Hierro 70%.

97.000 bedden

Het zuiden van Tenerife krijgt de hoogste bezettingsgraad met 80,3% (-1,7% in vergelijking met 2019), het noorden staat op 64,3% van zijn accommodatiecapaciteit (-3,7%) en het hoofdstedelijk gebied op 46,3% (-0,7%). De enquête werd tussen 2 en 11 juni uitgevoerd bij de 254 logiesverstrekkende bedrijven op de vier eilanden die aangesloten zijn bij de organisatie Ashotel. Samen vertegenwoordigen de ondervraagde leden ongeveer 97.000 bedden – dat is 63% van het totaal in de provincie – met een respons van 70%.

La Palma

La Palma vertoont een aderlating in de toeristische zones rond Puerto Naos, in Los Llanos de Aridane. Deze locatie is sinds de uitbarsting van de Cumbre Vieja moeilijk toegankelijk door de massieve lavastromen en het opgehoopte vulkaanassen. Daardoor zijn normale toeristische verblijven niet mogelijk.

Wat de gedifferentieerde zomermaanden betreft, zijn de gemiddelde ramingen in juli en augustus niet erg verschillend van elkaar. In juli is de gemiddelde bezettingsgraad in de gehele provincie 76,3% en in augustus 75,6%. Deze percentages zullen nog stijgen als gevolg van last-minute boekingen.

Duurdere prijzen

De werkgelegenheid in de accommodatiesector is bijna hersteld na de moeilijke pandemiejaren. Er is honger naar toerisme in onze concurrerende bestemmingen, maar door de hoge exploitatiekosten zijn de prijzen met 30% omhoog, voornamelijk als gevolg van de hoge energieprijs.

De traditionele markten op de Canarische Eilanden herstellen zich langzaam. De Duitsers komt minder snel terug naar het noorden van Tenerife. Dit is te wijten aan het feit dat deze markt conservatiever is, meer vooruitziend, en dat de inflatie is opgelopen tot 6%, een omstandigheid die de toeristische sector niet ten goede komt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

ONBEWOOND EILAND

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

DRINKBAAR KRAANWATER

GRATIS NAAR TENERIFE

ORDE OP ZAKEN VOOR STEPS