maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISME OP TENERIFE EN LA PALMA IN DE LIFT
spot_img

TOERISME OP TENERIFE EN LA PALMA IN DE LIFT

In de voorbije maand juli bedroeg de bezettingsgraad in de logiesverstrekkende bedrijven op de westelijke Canarische provincie Santa Cruz de Tenerife 81%. La Palma was de absolute koploper met 87%. Het is duidelijk dat reizen in dit postcoronatijdperk duidelijk wordt gesmaakt. De hoteliers op Tenerife sluiten juli af met een gemiddelde bezettingsgraad van 81,23%. Daarenboven kondigt zich een winterseizoen aan dat alle verwachtingen zal overtreffen.

Er is geen tegenwind voor de belangrijkste motor van de Canarische economie, ondanks onweerswolken en stormachtige tijden, met inflatie en een duurder leven als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Het toerisme komt weer op gang en nadert de cijfers van vóór de pandemie. De enquête van het Observatorio de la patronal Ashotel – het overkoepelend orgaan van het hotelwezen – heeft enkele opbeurende conclusies opgeleverd die, met de nodige voorzichtigheid, uitnodigen tot optimisme.

Gelijke tred

Uitgesplitst per zone bedroeg de bezettingsgraad in het zuiden van Tenerife 84,71%, in het noorden 69% en in het grootstedelijk gebied 64,32%. El Hierro liet 83,23% optekenen en La Gomera, die te lijden had van een dalende Duitse markt, 67,21%. De verwachtingen voor augustus zijn veelbelovend dankzij de mobiliteit in het binnenland. Uit de enquête onder de logiesverstrekkende bedrijven blijkt dat 41% beter presteerde dan in dezelfde maand van 2019, 44% slechtere cijfers haalden en 14% gelijk tred met 2019 hielden.

Meer vluchten

Op alle Canarische Eilanden zijn er 30.090 vluchten aangekomen. Dat is 0,4% meer dan in 2019, het laatste normale jaar vóór corona waarmee de cijfers kunnen worden vergeleken.
In Spanje als geheel werd 94,8% behaald van de toerismecijfers van 2019, dat toen al een recordjaar was afgesloten. In cijfers betekent dat de voorbij julimaand 209.258 toeristen naar Spanje zijn afgereisd, dit is 7,8% meer dan het Europees gemiddelde, maar 13% minder in vergelijking met dezelfde maand in 2019.

Inflatie zwaait de plak

De Kamer van Koophandel, Industrie, Diensten en Scheepvaart van Santa Cruz de Tenerife bevestigt de goede resultaten van de toeristische sector op de Canarische Eilanden tijdens het tweede kwartaal. In een periode waarin inflatie de plak zwaait en langer duurt dan was gedacht, zijn er 5.745.662 internationale toeristen naar de Canarische archipel afgereisd. Dit is 4.992.132 meer dan in het coronajaar 2021, en 859.441 minder dan in 2019.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIRUSSEN OP TENERIFE

UNIEKE ZANDSTRANDEN

WONDERE WANDELINGEN

spot_img