vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesToch even stilstaan bij een uitvaartverzekering

Toch even stilstaan bij een uitvaartverzekering

Toch even stilstaan bij een uitvaartverzekering           

Niemand denkt graag aan verzekeringen maar het kan van levensbelang zijn om de juiste verzekeringen te hebben. Natuurlijk hopen we deze nooit nodig te hebben maar de praktijk leert dat ellende altijd onverwachts komt en wanneer het het slechtste uitkomt.

Hoewel ik deze laatste dagen van het jaar graag met een vrolijke noot wil afsluiten, wil ik u er toch op wijzen hoe belangrijk het is om er een keer bewust bij stil te staan of u wel of geen uitvaartpolis zou moeten afsluiten. Er komen ontzettend hoge kosten kijken bij een begrafenis of crematie en niet alle nabestaanden kunnen dit bedrag zomaar ophoesten. En als ze dit zouden kunnen betalen, dan nog hadden ze dit geld misschien met veel moeite gespaard om voor iets anders te gebruiken. De gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie bedragen in Spanje rond de 5.000 euro (kan variëren per regio).

mature couple sitting in deckchairs.

Een andere belangrijke vraag die u zichzelf en aan uw partner moet stellen, is of u wel in Spanje begraven of gecremeerd zou willen worden. Wellicht wonen alle vrienden en familie nog in Nederland of België en zou het voor hen zowel praktisch als prettig zijn als de begrafenis daar plaats zou vinden en mensen uw graf ook kunnen bezoeken.

Er is een hele complete uitvaartpolis die speciaal voor expats is die in Spanje wonen. Deze polis dekt of de begrafeniskosten tot een bedrag van 7.350 euro of de repatriëring van het stoffelijk overschot naar het land van herkomst. De polis is geheel in het Engels en de afdeling die uw nabestaanden te woord zullen staan in geval van overlijden, spreken ook Engels.

Los van het feit dat zo’n polis het financiële risico afdekt, neemt de verzekeraar ook alle zorgen rondom het regelen van een begrafenis of crematie uit handen. Zij maken alle afspraken met het begrafeniscentrum(tanatorio) en proberen zoveel mogelijk de wensen van de familie over te brengen.

Mochten de nabestaanden ervoor kiezen om het stoffelijk overschot over te laten brengen naar het land van herkomst, dan zorgt de verzekeraar ook voor alle bureaucratie en het papierwerk dat hierbij komt kijken. In dit geval dekken ze de kosten van het vervoer naar Nederland of België en als er nog geld over is, dan krijgen de benoemde nabestaanden dit cash in de hand om een deel van de uitvaartkosten ter plekke te dekken.

Voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen: www.orangeinsurances.com – Tel: +34 616490061 – barbara@orangeinsurances.com

Verzekeringen-voor-expats_Barbara

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES