donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsTOCH ANTIGEENTESTEN?
spot_img

TOCH ANTIGEENTESTEN?

De Canarische overheid zal een wetsvoorstel opstellen waarin het gebruik van antigeentests toegelaten wordt om naar de archipel af te reizen, als er geen overeenstemming wordt bereikt met het Spaanse ministerie van Volksgezondheid.
De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft deze zondag verder gewerkt met het regionale ministerie van Volksgezondheid aan de criteria die deel uitmaken van de antigeentests om toeristen op de eilanden toe te laten.
Daardoor zal het mogelijk zijn om naar de Canarische Eilanden te reizen met zowel een negatieve PCR-test als een negatieve antigeentests.

De Canarische Eilanden zijn bijna vijf weken bezig om een sluitend toeristisch decreet uit te werken waarin antigeentesten, zoals de CRP (C-reactive proteïn = bloedtest) en de COVID-19-sneltest, als betrouwbaar worden opgenomen.
Dit wordt op de eilanden al weken gevraagd door de horecasector, de luchtvaartmaatschappijen en de lokale autoriteiten.

Torres herinnerde eraan dat er de voorbije week meer dan 200.000 internationale toeristen op de eilanden zijn aangekomen en dat ze allen een negatieve PCR-test hebben moeten laten zien. Slechts twee passagiers waren bij aankomst besmet en werden opgevangen volgens de coronarichtlijnen.

Als het niet mogelijk is om snel tot een geharmoniseerde overeenkomst te komen met de Spaanse regering, zal de Canarische overheid daaromtrent eenzijdig een beslissing nemen om het toeristisch winterseizoen op de Canarische Eilanden deels te redden.
Zij zullen een wetsvoorstel indienen waarin RCP-testen en antigeentesten zullen worden goedgekeurd om naar de archipel af te reizen.

Als de Canarische Eilanden de laatste vijf weken slechte cijfers zouden hebben behaald, dan had Torres het gebruik van antigeentesten nooit overwogen.
De twee overheden zijn nog steeds in debat over het onderwerp. Elke partij positioneert zich volgens zijn of haar wetenschappelijke rapporten, maar als er in de komende uren of dagen geen geharmoniseerde overeenkomst kan worden gevonden, wordt het desbetreffende decreet gepubliceerd in het B.O.C.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

HET VOORJAAR CARNAVAL

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img