zondag, juli 14, 2024
HomeBlogNieuwsTIJGERMUGGEN GESIGNALEERD OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

TIJGERMUGGEN GESIGNALEERD OP TENERIFE

Tijgermuggen gesignaleerd op Tenerife is een sein om dit invasieve insect blijvend op te sporen en benadrukt de urgente noodzakelijkheid om verhoogde controles uit te voeren om de verspreiding van deze gevaarlijke insecten te voorkomen.

In ons artikel GEVAARLIJKE MUGGEN hebben wij het gehad over de mogelijke aanwezigheid van de Tijgermug en de Gelekoortsmug op Tenerife en de vraag van het Ministerie van Volksgezondheid aan de burgers om melding te maken als deze soorten worden waargenomen. Het Entomologisch Bewakingssysteem van de Canarische Eilanden dat door dit departement wordt gecoördineerd heeft op Tenerife een aantal muggen geïdentificeerd als de Aedes aegypti of gelekoortsmug.

In twee containers

Deze week zijn er verschillende tijgermuggen gesignaleerd op Tenerife in twee containers in de haven van Santa Cruz de Tenerife en daarom heeft het Canarische ministerie van Gezondheid het protocol geactiveerd dat is voorzien in het Entomologisch Toezichtsysteem. In twee containers die afkomstig waren van Castellón werden er exemplaren ontdekt van Aedes albopictus (tijgermug) in verschillende groeifasen.

Het Centrum voor Haveninspectie (CIP) verwittigde het Universitair Instituut voor Tropische Ziekten en Volksgezondheid van de universiteit van La Laguna dat er tijdens een inspectie van de dienst Plantgezondheid muggen heeft opgemerkt in twee containers met grote olijfbomen, evenals de aanwezigheid van water in de holtes van de stammen

Risicovolle regio’s

Het personeel van het universitair instituut bevestigde de aanwezigheid in die holtes van een hoge dichtheid van onvolwassen stadia van muggen (larven en poppen) in verschillende ontwikkelingsstadia, die in het laboratorium werden geïdentificeerd als Aedes albopictus. Daarom werd er preventief overgegaan tot fumigatie van de twee containers en hun inhoud.

De Canarische Eilanden dringen aan bij de nationale regering om de controlemaatregelen op schepen uit gebieden waar tijgermuggen sterk aanwezig zijn te verhogen. Het is bewezen dat een van de manieren waarop invasieve muggen binnenkomen op de Canarische archipel, de handel is in planten uit risicogebieden, zijnde de Levantijnse en Andalusische kust.

In een nabij verleden

In de haven van Santa Cruz zijn sinds januari 2023 Aedes aegypti-muggen gevonden op cruiseschepen (februari, maart en mei 2023) en in november 2023 werd een exemplaar van Aedes albopictus opgemerkt. De muggen worden veelal geassocieerd met het verkeer van container- en ro-ro-schepen. Ook in Las Palmas werd ook de aanwezigheid van Aedes aegypti gedetecteerd in november 2023 en januari 2024.

Higieneambiental.com © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

KRIJSENDE PARDELAS

STRAND ZONDER ZAND

SEB LEESON LEGAL GROUP