zondag, april 21, 2024
HomeBlogTIJD HEEFT VLEUGELS
spot_img

TIJD HEEFT VLEUGELS

Tijd heeft vleugels en geen teugels.

Ik hoor het mijn ouders en grootouders nog altijd zeggen : “Geniet maar, nu je nog jong bent, want binnenkort gaat de tijd vliegen!”

Als kind heb je de indruk dat alles langzaam gaat, vooral de tijd. Je moet wachten tot je een bepaalde leeftijd hebt voor je iets nieuw en spannend mag doen. Als je jong bent dan kijk je er voornamelijk naar uit om langer op te mogen blijven. Om naar bepaalde programma’s op de televisie te mogen kijken. En om toegang te krijgen tot de meest spannende attracties in de pretparken. Ben je al een beetje ouder dan ben je nog net niet oud genoeg om met een bromfiets te mogen rijden. Daarna moet je ook nog wachten om voor het eerst achter het stuur van een auto plaats te nemen. En uiteindelijk kijk je reikhalzend uit om de eerste keer te mogen gaan stemmen.

Op deze momenten in je leven lijkt de tijd enorm traag te gaan en merk je heel duidelijk een onderscheid tussen de seizoenen. Op Tenerife zal de jeugd waarschijnlijk iets anders onthouden over toen ze jong waren aangezien ze daar de eeuwige lente hebben. Maar hebben zij ook het gevoel dat de tijd lijkt stil te staan?

Ouder worden.

Des te ouder je wordt, des te sneller de dagen, maanden en jaren voorbij lijken te vliegen. Seizoenen schieten voorbij.  Voor je het beseft heb je deze zomer weeral geen barbecue in de tuin georganiseerd omdat er nu eenmaal geen enkel vrij moment meer beschikbaar was. Ligt dat aan het drukke leven in de Lage Landen? Hebben de stressvrije Tinerfeños daar ook last van?

Volgens mij ligt het deels aan het ouder worden en deels aan het stressvolle bestaan. Je wordt automatisch geconfronteerd met de jaren die reeds achter je liggen. Er rest alleen de vraag hoeveel jaren je nog tegoed hebt. We weten allemaal dat we ooit geboren zijn, gelukkig maar weten we niet wanneer ons laatste uur zal slaan.

Soms probeer je zoveel dingen in een dag te proppen dat het plots avond is voor je er erg in hebt. Het heeft waarschijnlijk ook een beetje te maken met de mentaliteit van de hedendaagse maatschappij. We willen alles gezien en gedaan hebben. We willen de wereld rondreizen, een gezond en gelukkig gezin hebben en daar bovenop willen we nog een succesvolle carrière uitbouwen.

Tijd is het enige kostbare iets ter wereld dat niemand kan kopen en vaak staan we daar niet bij stil. We stellen heel vaak dingen uit omdat we nu even geen tijd hebben, maar voor je het weet is het misschien te laat.

Probeer daarom een gezonde balans te vinden in je leven tussen je gezin, carrière en vrije tijd. Besef ten volle dat tijd geen teugels heeft en geef voorrang aan de dingen in het leven die je gelukkig maken zoals een gezellig terrasje doen op een zonnige promenade in Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

VAN KUST TOT KUST

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img