dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsTHE JUICE BROTHERS OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

THE JUICE BROTHERS OP TENERIFE

Een subliem meergangendiner, als een kunstwerk opgediend in het schijnsel van kaarslicht aan een tafel gedekt met kristal en porselein, tovert een symfonie van smaken. Dit is de aanzet van een culinair festijn. Onder de sterren, in het schijnsel van de maan, zorgen smaakbommen elke keer weer voor een moment van extase. Één moment worden alle zintuigen geprikkeld, één momentum van pure gelukzaligheid vervoert elke aanwezige naar een hemelse wereld.
Smaakbommen, wat zeg ik? Neen dit zijn smaak-atoombommen.

Deze poëtische recensie is het resultaat van een tweedaagse culinaire exhibitie die door The Juice Brothers in samenwerking met de chef van restaurant Arya in Palm-Mar werd voorgesteld. Het concept bestond er uit dat Chef Abi Taguri en The Juice Brothers elk en afwisselend vier gerechtjes op tafel brachten. 

Culinair concerto

Er zijn woorden te kort om dit hoogstaand culinair evenement te beschrijven. Superlatieven zijn nodig om de kunstwerkjes te beschrijven die worden klaargemaakt door de chefs Robin De Vroedt en Jelle Peeters op Kamado barbecuestellen.  

The Juice Brothers waren met zeven leden aanwezig op Tenerife om hun culinaire talenten te demonstreren en om een talrijk opgekomen publiek te verrassen met een wondermooie receptuur en smaalvolle nieuwe ontwerpen waarbij menig smaakpapillen in vervoering zijn geraakt. De presentatie en de uitleg aan tafel van elke nieuw gerecht sneed telkens een nieuw item aan die kleuren, geuren en smaken activeerden in een harmonisch decor. Daarna dansten de smaken in de mond als sonnante klanken in een gastronomisch concerto.   

Ontstaan

The Juice Brothers zijn ontstaan in 2008 in Steenhuffel, de gemeente waar Palm wordt gebrouwen. Door in te gaan op een uitnodiging om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in 2008 moest een groep worden gevormd en een naam worden gezocht. Ze werkten met de middelen die ze hadden en haalden de zeventiende plaats op 84 deelnemers. Het vooropgestelde doel was niet laatste of voorlaatste worden. The Juice Brothers waren geborenen met een knipoog naar de Blues Brothers. Door de looks en het vestimentair gedrag komen ze echt dicht in de buurt van hun Amerikaanse voorbeelden John Belushi en Dan Aykroyd.

Blijven zoeken

Steeds waren zij bezig met het zoeken, het samenstellen en het klaarmaken van nieuwe gerechten die werden klaargestoomd op een barbecue. In september 2022 behalen zij de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen BBQ die in Torhout werd gehouden. Maar de kous is niet af. Ze mikken hoger en ontwikkelen zichzelf en zoeken naar nieuwe smaakmakers die hun gerechten nog meer exclusiviteit moet geven.

Quatre-mains

Ze zijn niet het eerste het beste groepje vrienden die aan het barbecueën slaat. Met Jelle Peeters en Robin De Vroedt hebben ze twee jonge superchefs die zich niet kunnen inhouden om telkens weer nieuwe smaken te creëren. Door gebruik te maken van uiteenlopende ingrediënten om nieuwe gerechten te ontwerpen, vinden ze zichzelf elke keer opnieuw uit. Precies een duo dat een quatre-main speelt, maar in plaats van een piano te gebruiken, toveren ze sublieme gerechtjes in hun Kamado’s. 

Kamado

De barbecuestellen die steeds worden gebruikt op hun culinaire evenementen zijn Kamado’s. De Kamado is een keramische oven van Japanse oorsprong waarmee wordt gestookt op houtskool. De eigenaardige eivorm is het kenmerk bij uitstek en is de sleutel tot hun succes. De prestaties zijn geweldig, efficiënt en enorme veelzijdig. Kamado’s kunnen op zeer hoge of zeer lage temperaturen koken of garen gedurende vele uren met dezelfde lading houtskool. Braden, bakken, stoven, roosteren of roken, het maakt niet uit, het resultaat is altijd ongeëvenaard.
Deze barbecue is een echte allrounder die de laatste jaren een opmars maakt in de westerse wereld en niet meer is weg te denken uit de keukens van de beste chef-koks en uit de meest prestigieuze restaurants ter wereld.

Iedereen was het eens

Voor Jelle, Robin en de volledige crew van de Juice Brothers is kokerellen op hoog niveau in de bbq het sublieme moment om smaken te toveren. Voor hen geen worsten en hamburgers op de grille, maar producten en ingrediënten die bijdragen tot het creëren van fijne gastronomische gerechtjes met nieuwe smaken en die daarna oogverblindend aan tafel worden gepresenteerd. En werkelijk, iedere aanwezige had de mond vol lovende commentaar. Iedereen die had geproefd van deze culinaire hoogstandjes werd gewoon … omvergeblazen.

Met dank aan Olivier Van de Vyver voor deze onvergetelijke en smaakvolle belevenis. 
Guy Devos


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP