donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogWeetjesTHE BEATLES OP TENERIFE IN EEN BLITS KARRETJE
spot_img

THE BEATLES OP TENERIFE IN EEN BLITS KARRETJE

Meer dan dertig jaar geleden kocht Joaquin Sieper, een liefhebber van klassieke auto’s, een Austin Healey, van de voormalige eigenaar, Duitser Klaus Voormann. Niet wetende dat deze blitse cabrio in 1963 door Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, op hun historische bezoek aan het noorden van het eiland, werd gebruikt.
De auto met de kikkerogen was de eerste betaalbare cabriolet met twee zitplaatsen die in 1958 in Engeland werd geproduceerd.

Joaquín Sieper toont de grote garage waar de Austin Healey Sprite staat. Onberispelijk, alsof het autootje net van de band is gelopen. Het voertuig blinkt in zijn vel en bezit nog steeds de originele immatriculatplaat, die in Spanje altijd bij het voertuig blijft.
In 1963 snorde deze blitse jongen over Tenerfiaanse wegen, met een nummerplaat uit Gran Canaria. Daarin zaten drie van de vier Beatlesbekendheden: Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

Frog eyes

Joaquín Sieper, een bekende zakenman op Tenerife, ontdekte het voertuig dertig jaar geleden, toen hij in Los Realejos een vriend opzocht om te gaan vissen. Toevallig zag hij een half afgedekte oude auto in een hoek van de garage staan. Er was werk aan om te restaureren, want de tand des tijds had toegeslagen op het koetswerk en op de mechaniek.
Hij vroeg naar de afkomst van het voertuig en kreeg de naam Klaus Voormann voorgeschoteld. Na een helse zoektocht vond hij de eigenaar terug van de auto die bekend staat als Frog’s Eyes, vanwege de unieke koplampen.

De vorige eigenaar woonde in Hamburg, waar The Beatles in 1960 beroemd werden in Europa, optraden in de showroom van Klaus Voormann, toen nog met vijf leden uit Liverpool. Ringo Starr was nog geen Beatle.

Met z’n drieën

Drie jaar later waren ze met vier bandleden, nu was Ringo Starr erbij, en werden de jongens uit Liverpool door Klaus Voormann uitgenodigd om een paar dagen naar Tenerife te komen om uit te rusten. Daar beschikte de zakenman over een villa in Ciudád Jardín, in La Montañeta (Los Realejos). John Lennon ging echter liever met een vriend naar Torremolinos, waar hij zijn eerste homoseksuele ervaring beleefde. Nadien vond hij het een tegenvaller, dixit Lennon.

De Beatles zijn op Tenerife incognito gebleven. Ze waren nog niet bekend in Spanje en hun eerste album was nog maar pas op de markt en had bovendien een beperkte oplage.

Met een kleine tweezitter Austin Healey Sprite, die bijna steeds bestuurd werd door George Harrison, bezochten ze bijna het hele noorden van het eiland samen met de Duitse fotograaf Astrid Kirchherr, die op 12 mei 2020 op 81-jarige leeftijd overleed.

De auto-eigenaar

De passie van Joaquin Sieper voor klassieke auto’s gaat gepaard met zijn passie voor The Beatles, hoewel hij bij de aankoop van de Austin Healey geen idee had dat de cabrio werd gebruikt door de leden van een band uit Liverpool.

Na de aankoop moest Joaquin Sieper het hele voertuig laten zandstralen. Hij bracht onderdelen mee uit Engeland en liet het karretje in de originele rode kleur spuiten. De Austin Healey Sprite MK1 was niet alleen de eerste betaalbare cabriolet, maar werd vooral op het eind van de jaren vijftig dé vrouwenauto bij uitstek in Engeland.

Passie

Sieper vervolledigt dit verhaal door te vertellen dat hij tegen er het einde van de jaren negentig achter kwam dat de auto in een Beatlesboek afgebeeld stond. Sindsdien heeft hij er veel aanbiedingen voor gekregen. “De investering die ik erin heb gedaan is reeds meer dan een keer teruggewonnen.”

“Het gaat niet allemaal om het geld, maar om de liefde die ik ervoor heb. Bij deze oldtimer begon mijn interesse voor klassieke auto’s”. In zijn garage staan er nog een aantal juweeltjes, waaronder een kleine Autobianchi, een replica van die waarmee Audrey Hepburn rijdt in de film ‘How to Steal a Million’, maar de liefde voor deze auto kwam vooral van mijn geliefde vrouw.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img