vrijdag, februari 23, 2024
HomeBlogDaguitstappenTF-445 NAAR PUNTA DE TENO TERUG OPEN
spot_img

TF-445 NAAR PUNTA DE TENO TERUG OPEN

De werken aan de TF-445 naar de Punta de Teno zijn zo goed als uitgevoerd. Het kostte 475.592 euro om de antivalnetten op de bergflank langs de weg  te vervangen die vallend gesteente ten gevolge van aardverschuivingen van de rijweg moet weghouden. Het is weer veilig om zich over deze mooie toeristische route te verplaatsen. Op woensdag 15 juni 2022 wordt de weg, na ruim vijf maanden gesloten te zijn, opnieuw opengesteld voor het verkeer, maar met beperkingen.

Wil je een dagje genieten van een schitterende natuur, van traditionele waarden en van impressionante landschappen, dan is het Parque Rural de Teno de uitstap die je zal vervoeren naar een eindeloze droomwereld waar fauna en flora centraal staan.
Maar, er is een maar … een niet onbelangrijk detail.
De weg zal alleen toegankelijk zijn voor voertuigen die over een gemeentelijke vergunning beschikken en voor het openbaar vervoer. 

Masterplan

Zoals in het masterplan is bepaald wordt het gebruik van deze weg beperkt omwille van het natuurbehoud. Men kan niet meer met eigen vervoer op de TF-445 om de vuurtoren en het achterliggend landschap van het Parque Rural de Teno te gaan bewonderen. 
Van 09.00 tot 20.00 uur zijn de uren waarop de beperkende maatregelen die gelden gedurende de zomerperiode (van 1 juli tot 31 september) en van 10.00 tot 19.00 uur in de winterperiode (van 1 oktober tot 31 mei). 

Enkel geautoriseerde voertuigen, zoals taxi’s, lijnbusjes, werknemers en bewoners van Teno Bajo, voertuigen voor personen met een beperkte mobiliteit (blauwe parkeerkaart), booteigenaren en toeristische bedrijven deze mogen deze weg vrij gebruiken gedurende .

Met de bus

Fietsers en voetgangers hebben vrije doorgang en moeten zich van de beperkende maatregelen niets aantrekken. Alle anderen nemen in Buenavista de groen-witte Titsabus 369 en betalen daarvoor 1 euro per enkel traject om je naar Punta de Teno te brengen. Makkelijk, veilig en ecologisch.

Titsa zet een lijnbus in die vertrekt in Buenavista tussen 10.10 en 18.05 en terugkeert uit het Tenogebied tussen 10.35 en 18.25 uur. 

Foto: Willy Van De Wiele

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img