maandag, februari 26, 2024
HomeBlogNieuwsTESTMOGELIJKHEDEN OP DE LUCHTHAVENS
spot_img

TESTMOGELIJKHEDEN OP DE LUCHTHAVENS

Op een aantal Canarische luchthavens wordt er ruimte gecreëerd om COVID-19-tests uit te voeren. Aena heeft in de vertrekzones van de luchthavens Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique Lanzarote en La Palma plaatsen toegewezen waar diagnostische tests kunnen worden afgenomen.

De lokalen zullen zich in de vertrekgebieden bevinden en zullen voornamelijk tests uitvoeren op passagiers die ze nodig hebben op de luchthaven van bestemming. Om toegang te krijgen tot deze tests is op dit moment een instapkaart nodig, aangezien de toegang beperkt is tot passagiers.

Deze dienst zal de terugkeer van toeristen naar hun plaats van herkomst helpen vergemakkelijken.
De testruimtes worden voorzien om zes maanden gebruikt te worden, toch is er nadien een uitbreiding mogelijk tot 31 december 2021.

Volgende diagnostische tests voor actieve infectie (PDIA) voor SARS-CoV2 kunnen worden uitgevoerd: PCR-test (RT-PCR van COVID 19, nasaal en faryngeaal exsudaat), snelle antilichaamtests, snelle antigeendetectietests of hoogwaardige serologie (ELISA, CLIA, ECLIA) en klinische analyse.

Er zijn tussen 18 december en 26 januari 140.713 passagiers uit Spaanse regio’s op de Canarische Eilanden aangekomen, van wie 85% is getest en 448 positief zijn bevonden.

Het Canarische ministerie van Volksgezondheid heeft de screening ter beperking van de overdracht van SARS-COV-2 door middel van diagnostische tests op passagiers die de Canarische Eilanden vanuit de rest van het nationale grondgebied via de lucht of over zee binnenkomen, met twee weken verlengd tot 15 februari om 00.00 uur.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GROOTSTE WINDMOLENS

NIEUWE HAVEN IN FONSALÍA

spot_img