zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsTESTEN VOOR NATIONAAL TOERISME AFGESCHAFT ONDER VOORWAARDEN

TESTEN VOOR NATIONAAL TOERISME AFGESCHAFT ONDER VOORWAARDEN

Personen die kunnen aantonen dat zij langer dan 15 dagen geleden een volledige inenting hebben gehad of minstens één dosis tegen het COVID-19-vaccin hebben ontvangen en passagiers die kunnen bewijzen dat zij, ongeacht hun verblijfplaats, minder dan 72 uur op een andere locatie dan de Canarische Eilanden zijn geweest, hoeven geen negatieve coronatest meer te tonen bij aankomst op de Canarische Eilanden.
Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid is niet langer vragende partij van een coronatest aan nationale reizigers die zich verplaatsen van en naar de archipel.
Deze maatregel wordt van kracht vanaf de publicatie in het B.O.C. in de week 22/2021.

De ministerraad heeft de nieuwe verordening van de Canarische Eilanden goedgekeurd die de toelating regelt van het nationaal toerisme met gezondheidsgaranties voor de COVID-19-pandemie. De nieuwe regeling, die volgende week als besluit van de regionale minister van Volksgezondheid in het B.O.C. zal worden gepubliceerd, bepaalt dat het niet langer nodig is om diagnostische testresultaten (Pruebas Diagnósticas de Infección Activa of PDIA) voor het SARS-CoV-2-virus voor te leggen aan personen die vanaf andere locaties dan de Canarische Eilanden binnenkomen vanuit de rest van het nationale grondgebied die in het bezit zijn van het officiële document waaruit blijkt dat zij meer dan 15 dagen voor de datum van de reis volledig zijn ingeënt of ten minste één dosis hebben ontvangen tegen het COVID-19-virus. Ook degenen die kunnen aantonen dat zij minder dan 72 uur buiten de Canarische Eilanden hebben verbleven, ongeacht hun verblijfplaats, hoeven dit niet te doen.

Dit is niet van toepassing in volgende gevallen.
a) werknemers of zelfstandigen in kritische beroepen, met inbegrip van artsen, op zakenreis.
b) werknemers in de vervoersector of dienstverleners, met inbegrip van bestuurders van vrachtwagens, die goederen vervoeren voor gebruik op het grondgebied.
c) patiënten die om dringende medische redenen reizen.
d) bijstand of verzorging, om dwingende redenen, van bejaarden, minderjarigen, hulpbehoevenden, gehandicapten of bijzonder kwetsbare personen.
e) overheidsvertegenwoordigers, diplomaten, personeelsleden van internationale organisaties en door hen uitgenodigde personen wier fysieke aanwezigheid nodig is voor de goede werking van die organisaties, militairen en politiepersoneel, humanitaire hulpverleners en personeel van de civiele bescherming, bij de uitoefening van hun taken.
f) werknemers op zee die op de Canarische eilanden aankomen bij hun terugkeer van hun campagne aan boord van een schip of op doorreis om aan of van boord te gaan.
g) bemanningsleden van schepen en luchtvaartuigen die passagiers of goederen vervoeren tussen de Canarische eilanden en andere autonome gemeenschappen of landen.
h) Journalisten op dienstreis.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

3 REACTIES

  1. Geachte,
    Wil dit zeggen dat wanneer we volledig ingeënt zijn, we als Canarisch resident geen test meer nodig hebben om naar Valencia te vliegen en terug?
    Dank bij voorbaat.

  2. Dag Johan,
    Inderdaad, dat zal het zijn in een nabije toekomst. Nu nog wachten op een decreet waarin alles in een wettelijke vorm wordt gegoten en uitvoerbaar wordt verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

CARRERA POR LA VIDA

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

VAN KUST TOT KUST

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

HUISDIEREN OP DE BUS

BELANGRIJKE NAALDBOSSEN