woensdag, april 17, 2024
HomeBlogWeetjesTERUG NAAR BELGIË
spot_img

TERUG NAAR BELGIË

Op Tenerife verblijven er overwinteraars die voor de beperkingen zijn afgereisd en een paar maanden hebben genoten van een subtropisch klimaat. Ze hebben overschot van gelijk. Maar de Canarische winter lijkt steeds verder van ons weg te kruipen en dus worden er plannen gemaakt om naar België terug te keren.
Vele vragen zich af wat ze moeten doen om te reizen onder de steeds maar veranderende maatregelen. We zetten het even op een rijtje.

De essentie is de algemene regel in het internationaal recht; iedereen die zijn hoofdverblijfplaats heeft in België mag naar huis terugkeren.

Door het feit dat de Belgische overheid de Canarische Eilanden, en dus ook Tenerife, onlangs ingedeeld hebben alarmcode oranje, vervallen de verplichtingen (van code rood) om twee PCR-testen te ondergaan (een op dag één en een op dag zeven) en om zich in een 10-daagse quarantaine onder te dompelen.

Iedereen die naar zijn thuisland terugkeert moet het PLF-document invullen en digitaal opslaan of uitgeprint bij zich hebben, onafhankelijk van het feit of ze in een risicogebied geweest zijn of niet.
Het PLF-document kun je HIER invullen.

Wie naar België terugkeert moet een verklaring op eer bezitten (op papier of elektronisch opgeslagen). Deze verklaring moet gelinkt worden aan het Passenger Location Form.
De verklaring op eer kun je HIER invullen.

Wie de kleurencodes uitgevaardigd door de Belgische overheid voor alle zekerheid nog eens wil checken kan dat HIER doen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Gisteren avond plf formulier ingevuld voor terug reis vandaag. Er op ingevuld dat we handen wassen, mondmasker dragen en geen risicogedrag. Kregen een code om ons te laten testen op dag 1. Bij nazicht op re-open EU bleek dat de canarische eilanden terug rood ingekleurd werden. Dus de oranje euforie is van korte duur geweest.

  2. Naar het schijnt is Tenerife nog altijd oranje maar hebben ze beslist toch te laten testen en quarantaine bij terugkomst uit oranje zone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img