zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogWeetjesTENERIFE WANDELPARADIJS
spot_img

TENERIFE WANDELPARADIJS

Tenerife Wandelparadijs zou perfect passen als titel van een wandelbrochure omdat het eiland alles bezit om wandelaars te verleiden. Dit veelzijdige en zeer gevarieerd eiland bezit een verborgen schat voor hen die de natuur puur willen beleven.

In de azuurblauwe wateren van de Atlantische Oceaan ligt het eiland dat de harten elke wandelliefhebber sneller doet kloppen. Het grootste der Canarische Eilanden schenkt elke wandelaar voldoening, zowel in lengte, hoogte en moeilijkheidsgraad. Daarenboven staat elke stap garant voor een fraai uitzicht.
Met zijn uitgestrekte bergmassieven zoals Teno, Anaga en het majestueuze Parque Nacional del Teide, biedt Tenerife een unieke wandelervaring aan die hen vervoert naar droomtaferelen die worden aangeboden door de maanlandschappen, de nevelwouden en ruige de kustlijnen. Met deze criteria voor ogen kunnen we Tenerife Wandelparadijs voor honderd procent beamen.

Waar de tijd stil staat

In het noordwesten van Tenerife ligt het Teno-gebergte, een ruig en ongerept gebied dat zich kenmerkt door diepe ravijnen en traditionele dorpjes die de tijd lijken te hebben stilgezet. De officiële senderos of wandelroutes in dit gebied leiden je door adembenemende landschappen en bieden spectaculaire uitzichten over de oceaan en het naburige eiland La Gomera. Een van de hoogtepunten is de wandeling naar de Punta de Teno, het meest westelijke punt van het eiland, waar je getrakteerd wordt op een ongeëvenaard panoramisch uitzicht.

Het oerbos van Tenerife

Het Anaga-gebergte, gelegen in het noordoostelijke deel van Tenerife, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit UNESCO Biosfeerreservaat herbergt een van de beste voorbeelden van laurierbossen, een oeroud type regenwoud dat miljoenen jaren geleden over grote delen van Zuid-Europa en Noord-Afrika voorkwam. De wandelroutes in Anaga nemen je mee door dit nevelwoud, langs bergkammen en door diepe kloven, en onthullen onderweg de rijke biodiversiteit van het eiland.

Wandelen op de maan

In het hart van Tenerife ligt het Parque Nacional del Teide, gedomineerd door de imposante vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. Dit park, dat ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie is, staat bekend om zijn unieke maanlandschappen en geologische wonderen. Wandelen in dit nationale park is een buitenaardse ervaring, met routes die je langs lavavelden, kraters en de indrukwekkende Roques de García leiden. Het beklimmen van de Teide zelf is een must voor de avontuurlijke wandelaar, maar vereist wel een vergunning om de top te bereiken.

Respect voor de Natuur

Naast de gebergten biedt Tenerife een netwerk van wandelpaden die door diverse natuurreservaten lopen. Deze paden zijn zorgvuldig aangelegd om de kwetsbare ecosystemen te beschermen en bieden een unieke kans om de endemische flora en fauna van dichtbij te bewonderen. Het is belangrijk om tijdens het wandelen in deze gebieden de reglementering strikt na te leven, zoals het volgen van de gemarkeerde paden, het niet verstoren van de natuur en het achterlaten van geen enkel spoor van je bezoek.

Duurzaam wandelen

Tenerife neemt de bescherming van zijn natuurlijke schoonheid zeer serieus. Voor het betreden van bepaalde beschermde gebieden, zoals het Parque Nacional del Teide, kunnen vergunningen vereist zijn. Deze maatregelen zijn bedoeld om de impact van het toerisme op de kwetsbare ecosystemen te minimaliseren. Als bezoeker is het je verantwoordelijkheid om je te informeren over de benodigde vergunningen en de lokale regels te respecteren. Duurzaam wandelen betekent ook dat je je afval meeneemt, de lokale fauna niet stoort en enkel foto’s maakt als herinnering. Duurzaam wandelen op Tenerife Wandelparadijs is bovendien ook zeer gezond.

Guy Devos © AI Illustration

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img