zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE VAN ROOD NAAR ORANJE

TENERIFE VAN ROOD NAAR ORANJE

De Canarische regering heeft beslist om de alarmniveaus van een aantal eilanden te wijzigen volgens de besmettingsgraad. Maandag 18 januari 2021 om 00.00 uur veranderen Tenerife en Fuerteventura van kleur en worden oranje (niveau 2). Slechte leerlingen van de klas zijn Gran Canaria die rood (niveau 3) krijgt toebedeeld en Lanzarote die het schaamrood blijft behouden. Deze update blijft geldig tot 1 februari 2021.
Drie eilanden houden het veilig in niveau 1 en genieten van de maatregelen van het groene verkeerslicht, namelijk La Palma, La Gomera en El Hierro.

De maatregelen versoepelen en geven de burger een beetje meer vrijheid. Ze geven de burger vooral moed om de regels verder toe te passen om snel naar niveau 1 (groen) over te gaan.
Zo wordt de avondklok in niveau twee gestart om 23.00 uur en beschikt men over een uurtje meer bewegingsvrijheid.
We mogen opnieuw met vier mensen naar buiten, we mogen opnieuw mensen thuis ontvangen.

Belangrijk voor de horecasector is dat er opnieuw binnen mag worden geconsumeerd met een capaciteitsbeperking van 50%. Op terrassen is dat 75%. Vier personen aan één tafel blijft het maximum, maar de eetgelegenheden mogen een uurtje langer openblijven (tot 23.00 uur).

Sporten binnen en buiten mag met maximum 4 personen, inclusief de begeleider of monitor als de maximumafstand van twee meter niet kan bewaard blijven.
De maximumcapaciteit op het openbaar vervoer wordt op 50% gebracht en bezoeken aan verzorgingscentra blijven beperkt en daarbij moeten mondkapjes worden gedragen van het type FFP2 door de bezoekers en gezichtsbeschermers door het personeel.

Als we met zijn allen de maatregelen gedurende de volgende veertien dagen stipt toepassen, hopen we op 1 februari Tenerife code groen toe te zien bedelen. Daardoor zal de toeristische sector een broodnodige boost van formaat krijgen. Fingers crossed.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE CONNECT

GRATIS NAAR TENERIFE

STRAND ZONDER ZAND