dinsdag, mei 21, 2024
HomeBlogWeetjesTENERIFE TOPLOCATIE BIJ CAMPERS
spot_img

TENERIFE TOPLOCATIE BIJ CAMPERS

Tenerife toplocatie bij campers is niet verwonderend omdat het eiland over een uitzonderlijke natuur beschikt. De Canarische Eilanden is de Spaanse regio met het hoogste percentage camperverblijven gedurende de eindejaarsperiode waarbij 72% van alle kampeerauto’s op Tenerife terug te vinden zijn. Reizen met een camper is een vorm van toerisme die steeds een aantrekkingskracht heeft gehad op avontuurlijke mensen die dicht bij de natuur willen zijn en graag reizen zonder verplichtingen.

De laatste jaren is het steeds populairder geworden en heeft het zelfs een hausse gekend, vooral op de Canarische Eilanden. Volgens gegevens van Camplify, het platform dat camperliefhebbers verbindt, is de Canarische archipel de regio met het hoogste aantal boekingen in 2021 heeft geregistreerd. Ruim 78% trekt naar Tenerife, 19% naar Lanzarote en iets meer dan 2% reist naar Fuerteventura.

Gemiddeld 5 dagen

Het profiel van gebruikers van zwerfwagens op de Canarische Eilanden is: jonge stellen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar die dagenlang trekken van de enen naar de andere locatie en daar gemiddeld 435 euro voor over hebben om deze accommodatie te huren. Een verblijf op Tenerife gedurende deze kerstperiode bedraagt gemiddeld 5 dagen, voor camperreizen op Lanzarote duurt het verblijf zeven dagen en kost de huur gemiddeld 604 euro.

Huisje op wielen

De millennialgeneratie is het meest geïnteresseerd in camperreizen. Tussen april en september 2021 zijn 36% eigenaars en 60% huurders, mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000. Deze percentages zijn des te relevanter wanneer men bedenkt dat gemiddeld slechts 66% van degenen die na 1985 zijn geboren een rijbewijs heeft behaald en dat slechts 29% van de 25- tot 34-jarigen een eigen huis bezit.

Een langzame en autonome manier van reizen is een nomadische manier van reizen. Dit stelt zwerftoeristen in staat om met het ‘huisje op wielen’ om halt te houden, waar en wanneer ze willen, zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.

Minimalistisch rondtrekken

Deze manier van reizen bindt de toerist met de natuur en maakt van elke trip een zoektocht naar authenticiteit, het ontdekken van onbekende en weinig bereisde hoekjes, en vooral de lokale economie te ondersteunen. Tenerife, toplocatie bij campers is geen vreemd gegeven omdat het eiland over een uitgebreid kustgebied en een bijzonder hooggebergte beschikt. 

Campers passen perfect in de minimalistische trend die zo typerend is voor deze generatie. Een week reizen is genoeg om te ontdekken dat er niet zo veel nodig is om gelukkig te zijn. Reizen met een camper op de Canarische Eilanden kan het hele jaar door, dankzij het subtropisch klimaat en de aangename temperaturen, zowel ’s nachts als overdag. De band met de natuur is groot want overal kan er genoten worden van ongerepte natuur en unieke landschappen. Uiteraard is er een regelgeving daaromtrent.


 TERUG NAAR STARTSCHERM Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img