dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE TERUG NAAR CODE ORANJE

TENERIFE TERUG NAAR CODE ORANJE

De coronabesmettingen gaan reeds dagen naeen in stijgende lijn en daarom worden Tenerife en Gran Canaria opgewaardeerd naar alarmniveau 2 of code oranje. De maatregelen worden woensdag 15 december 2021 om middernacht van kracht.
De Canarische Minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft aangekondigd dat er een grote waarschijnlijkheid bestaat dat zowel Gran Canaria als Tenerife op niveau 2 zullen worden gezet. Dit werd bevestigd door vice-premier Antonio José Olivera, tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad op donderdag.

Bijgevolg zullen Gran Canaria en Tenerife, de eilanden met de slechtste epidemiologische cijfers na Fuerteventura, overgaan van alarmniveau 1 naar 2 of van code groen naar oranje. Op beide eilanden is geaccumuleerde incidentie over 14 dagen enkel maar gestegen, en alhoewel de eerste tekenen van afvlakking nu zichtbaar worden, is het toch noodzakelijk om verstrengde maatregelen in te voeren.

Mede door de kerst- en eindejaarsperiode die in aantocht zijn en de gebruiken die daaraan gekoppeld zijn, is het noodzakelijk om de beperkingen op te trekken en deze te consolideren voor minimum één week. Op Tenerife is de geaccumuleerde incidentie (A.I.) over 7 dagen (per 100.000 inwoners) lichtjes gedaald, maar de A.I? over 14 dagen blijft nog stijgen.

De overheid roept op tot voorzichtigheid. Er moet nog even gewacht worden om te zien of de zesde golf zijn hoogtepunt heeft bereikt dan wel of deze stagnatie een tijdelijke stilstand is. In het laatste geval moeten de preventiemaatregelen in de aanloop naar Kerstmis nog opgevoerd worden.

De regering wijzigt de maximaal toegestane capaciteit en de sluitingstijden van inrichtingen vanaf 15 december 00.00 uur tot 10 januari 2022 om 24.00 uur, maar kan verlengd worden naar gelang van de epidemiologische situatie.

‼️ De etablissementen en organisaties die een COVID-certificaat als toegangscontrole vragen, zullen kunnen profiteren van een verlenging van de openingstijden en van de capaciteit die één niveau lager ligt dan het niveau dat voor het desbetreffende eiland is vastgesteld. ‼️

⇨ Met andere woorden: Tenerife zit in alarmniveau 2 of code oranje, maar als er controles zijn van het coronacertificaat mogen de maatregelen van alarmniveau 1 of code groen worden toegepast.

De algemene openingstijden en capaciteit zijn dan ook als volgt:

Niveau 1: sluitingstijd is vastgesteld op 4.00 uur en de buitencapaciteit is vastgesteld op 100 procent en de binnencapaciteit op 75 procent.
Niveau 2: sluitingstijd is vastgesteld op 3.00 uur en de buitencapaciteit is vastgesteld op 75 procent en de binnencapaciteit op 50 procent.
Niveau 3: sluitingstijd is vastgesteld op 2.00 uur en de capaciteit van de zitplaatsen buiten is vastgesteld op 50 procent en die van de zitplaatsen binnen op 33 procent.
Tevens werd overeengekomen dat de voor elk niveau vastgestelde openingstijden en capaciteit kunnen worden verhoogd voor de etablissementen en activiteiten die gebruik maken van het covid-certificaat, dat morgen van kracht wordt op de Canarische Eilanden. Op die manier zullen deze inrichtingen en activiteiten gebruik kunnen maken van wat op het niveau onder dat van het eiland in kwestie is vastgesteld.

Openingstijden en capaciteit voor inrichtingen en activiteiten die gebruik maken van het covid-certificaat:

Niveau 1: de openingsuren zijn onbeperkt, met een capaciteit van 100 procent zowel buiten als binnen.
Niveau 2: de openingstijden zijn vastgesteld tot 4.00 uur, met een capaciteit van 100 procent buiten en 75 procent binnen.
Niveau 3: openingstijden tot 3.00 uur, met 75% capaciteit buiten en 50% capaciteit binnen.
Toepassing

Aantal samenzittenden:

Niveau 1: maximaal 12 personen, behalve samenwonenden.
Niveau 2: maximaal 8 personen, behalve voor samenwonenden
Niveau 3: maximaal 6 personen, behalve samenwonende partners
Niveau 4: maximaal 6 personen, tenzij samenwonend met een partner
Evenals in het geval van de capaciteit en de dienstregeling zijn deze beperkingen, in het geval van het gebruik van het covid-certificaat, de maatregelen die gelden op het niveau dat onmiddellijk onder dat waarop het betrokken eiland is gelegen, ligt.

Controle en certificaat:

In de horeca wordt elke klant ouder dan 12 jaar en 3 maanden onderworpen aan de coronacontrole. Dit kan door het voorleggen van:
– een officieel certificaat waaruit blijkt dat het volledige vaccinatieschema tegen COVID-19 is toegediend, en waarvan de laatste dosis minimum 14 dagen geleden werd gezet;
– een bewijs dat de ziekte werd doorgemaakt is geldig
– een negatief resultaat van een coronatest, uitgevoerd in een wettelijk erkend laboratorium die maximaal 48 oud is.
Zelftests en dito diagnoses zijn NIET toegelaten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

DE TIJD VAN TOEN

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

TWEEDE LEVEN

CANARISCHE WEETJES

VIA ANNEMIE