vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE TERUG NAAR ALARMNIVEAU 3?
spot_img

TENERIFE TERUG NAAR ALARMNIVEAU 3?

Donderdag 2 september is het veertig dagen geleden dat op Tenerife het hoogste alarmniveau werd geplaatst omwille van de extreem hoge en verontrustende corona-indicatoren. Op 21 juli heeft de Canarische regering het alarmniveau op vier geplaatst met strengere maatregelen in de hoop een halt toe te roepen aan de snelle ontwikkeling van het aantal besmettingen. Ook Lanzarote deelde in de brokken, maar dat eiland werd eerder terug op nivél 3 gezet vanwege de sneller dalende incidentie.


Wat het feitelijke tijdstip van toepassing betreft, staan Tenerife en Lanzarote op gelijke voet, aangezien de maatregelen op Tenerife werden toegepast op maandag 26 juli en op Lanzarote op 23 januari. Op Lanzarote golden de maximale beperkingen om de verspreiding van het coronavirus gedurende 37 dagen te voorkomen. Donderdag, 2 september zal de Canarische overheid, volgens bronnen bij het Ministerie van Volksgezondheid, het alarmniveau verlagen. Donkerbruin wordt dan rood, alarmcode vier wordt dan drie.

Hoewel de effectieve toepassingstijd tussen deze twee eilanden vergelijkbaar is, is de doeltreffendheid van de meest beperkende maatregelen van het Canarische verkeerslicht op beide eilanden niet dezelfde geweest. Op Lanzarote waren 37 dagen lang alleen vergaderingen met twee personen toegestaan, winkels en restaurants sloten om 18.00 uur en er waren geen sportscholen. En daarmee slaagde men erin om de geaccumuleerde incidentie (7 dagen/100.000 inwoners) met 87% te verminderen. Het daalde van 360 gevallen per 100.000 inwoners op 21 januari tot 47,5 gevallen per 100.000 inwoners, een verbetering van de optimale drempel.

Op Tenerife duurde het allemaal wat langer en moeten nog wachten tot donderdag om een definitieve beslissing te horen van de Canarische Ministerraad die een beslissing zal nemen na inzage van de besmettingscijfers en analyses die door het Ministerie van Volksgezondheid zullen worden voorgedragen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

  1. Misschien is het ook nuttig welke papieren paspoort en COVID bewijzen we nodig hebben om naar Tenerife te komen met vliegtuig boot enz dank u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

VEEL PARKEERBOETES

CUEVA DE BENCOMO

MARKTEN OP TENERIFE

spot_img