maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE PLEEGT ZELFMOORD
SEB LEESON LEGAL GROUP

TENERIFE PLEEGT ZELFMOORD

De CC-PNC-AHI, de politieke partij die de Nationale Canarische Groep vertegenwoordigt, waarschuwt voor het verlies van toeristen en het imploderen van de toeristische sector op Tenerife door disconnectiviteit. Daarom dringt de partij aan op een specifiek plan om deze situatie snel te herstellen. Dit is een opdracht van prioritair beland.

Raadslid Diana Mora, wijst op het gebrek aan leiderschap van de eilandregering als het op toerisme aankomt, en dat takelt de sector verder af die reeds zwaar beschadigd is. Zij heeft meermaals geïnterpelleerd met verzoeken om specifieke maatregelen te nemen om toeristen naar het eiland te brengen.

Dit kan enkel door de bestaande verbindingen nieuw leven in te blazen om de belangrijkste economische motor van het eiland op een hoger toerental te krijgen.
Diana Mora schreeuwt van de daken dat enkel de luchtverbindingen aan deze eis kunnen voldoen en dat er daarom ook moet uitgekeken worden naar nieuwe vliegroutes. Daarenboven moeten de luchtvaarttarieven verlagen en moeten de luchtvaartmaatschappijen worden aangemoedigd om Tenerife als bestemming in te zetten.

Er werden reeds tal van initiatieven en voorstellen ingediend om de sector nieuw leven in te blazen en de connectiviteit met Tenerife te verbeteren, maar de socialistische partij PSOE verwerpt deze elke keer. Er is duidelijk sprake van een gebrek aan leiderschap van de eilandregering en dit schaadt de toeristische sector.
Andere vakantielocaties boeken meer successen, precies door een verbetering van de connectiviteit. Toestaan dat het eiland in de steek wordt gelaten en een ondergeschikte rol speelt in het toerisme is gelijk aan zelfmoord plegen.

Het CC-PNC-raadslid herinnert eraan dat er vorig jaar 845 toeristische bedrijven op Tenerife over de kop zijn gegaan en dat er momenteel ruim 155.000 werklozen zijn. Als we de connectiviteit niet verbeteren, zullen er geen toeristen komen en zal er geen economische activiteit of werkgelegenheid worden gegenereerd.
Mede doordat de minister van Toerisme ontslag heeft genomen, is er nu geen basis meer aanwezig om daarop terug te vallen. Een kwetsbare sector zonder minister is als een zwalpend schip zonder kapitein. Ooit knalt het schip op de rotsen, als er geen hulp komt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. De kans dat de tarieven in de horeca zullen verhogen is dus reeel.
    Opletten daarmee want dit is een mesje dat langs twee kanten snijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP