woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE OPNIEUW IN ORANJE

TENERIFE OPNIEUW IN ORANJE

De minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft na de analyse van het meest recente epidemiologisch rapport, aangekondigd dat Tenerife wordt teruggebracht naar alarmniveau 2 of code oranje.
Tenerife blijft op dit alarmniveau staan tot minstens 11 mei, dan worden de indicatoren opnieuw bekeken om te zien of het niveau lijft behouden of dat er wijzigingen moeten worden aangebracht.

De Canarische Eilanden registreerden het voorbije etmaal 121 infecties en sedert drie dagen zijn er geen sterfgevallen meer. Van de 3.482 actieve besmette personen zijn er 261 in het ziekenhuis opgenomen en liggen er 73 op de intensieve zorgen (ICU). Dit zijn in een notendop de coronacijfers van gisteren.

Na ruim anderhalve maand in niveau 3, zijn de coronabesmettingen gedaald onder de vooropgestelde criteria. De dalende cijfers zijn de geaccumuleerde incidenten (A.I.) over 7 en 14 dagen, de bezetting van IC-bedden en het aantal bezette COVID-bedden in de ziekenhuizen.

De maatregelen worden versoepeld en geven de burger een beetje meer vrijheid. Ze geven de burger vooral moed om de regels verder toe te passen om snel naar een alarmniveau 1 (code groen) over te gaan.

In alarmniveau 2 onthouden we dit:
De avondklok start om 23.00 uur en duurt tot 06.00 uur ’s morgens. Men mag met maximum vier personen samen zijn op openbare en private plaatsen. Dit criterium versoepeld niet in alarmniveau 2.
Belangrijk voor de horecasector is dat er opnieuw binnen mag worden geconsumeerd met een capaciteitsbeperking van 50%. Op terrassen is dat 75%. Vier personen aan één tafel blijft het maximum, maar de eetgelegenheden mogen een uurtje langer openblijven (tot 23.00 uur).

Sporten binnen en buiten mag met maximum 4 personen, inclusief de begeleider of monitor als de maximumafstand van twee meter niet kan bewaard blijven.
De maximumcapaciteit op het openbaar vervoer wordt op 50% gebracht en bezoeken aan verzorgingscentra blijven beperkt en daarbij moeten mondkapjes worden gedragen van het type FFP2 door de bezoekers en gezichtsbeschermers door het personeel.

Als we met zijn allen de maatregelen verder stipt toepassen, is er hoop om volgende week, op 11 mei, over te gaan naar alarmniveau 1 of code groen. Dat is goed voor iedereen. Fingers crossed.

Wat je moet doen om naar Tenerife te reizen, en daarna om terug te keren kun je HIER lezen.

Belangrijke opmerking: de codekleuren die de Canarische overheid geeft aan de verschillende eilanden staan los van de besmettingskleuren die niet-Spaanse mogendheden geven aan de eilanden.

De maatregelen die dienen toegepast te worden in de drie alarmfazen.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONDERZEESE KATHEDRAAL

ROAMINGKOSTEN AFGESCHAFT

GASNETWERK