woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE OPNIEUW IN CODE ROOD
spot_img

TENERIFE OPNIEUW IN CODE ROOD

Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura beginnen deze nieuwe week in alarmniveau 3 omwille van de slechte coronacijfers waarin de besmettingen opnieuw de hoogte ingaan waarbij er een toename is van de verschillende COVID-19-indicatoren. De Canarische overheid heeft niet getwijfeld om op te schalen naar strengere maatregelen om deze situatie een halt toe te roepen en vooral om te vermijden dat er opnieuw een besmettingsgolf zou ontstaan.

In alarmniveau 3 is mobiliteit beperkt, behalve om gegronde redenen of om redenen die worden opgesomd in artikel 6 van Koninklijk Besluit 926/2020 van 25 oktober.
De maatregelen die moeten nageleefd worden in alarmniveau 1 of code rood zijn:

Samenkomsten in openbare of particuliere ruimten, binnen of buiten, zijn beperkt tot maximaal vier personen, met uitzondering van samenwonenden.

In hotels, bars en restaurants mogen de binnenruimtes niet gebruikt worden als consumptieruimte. Enkel op de terrassen mag er eten en drinken geserveerd worden met een capaciteitsbeperking van 50%. Het sluitingsuur is 22.00 uur, behalve in toeristische accommodaties voor exclusief gebruik door gasten, gezondheidscentra en eetruimtes voor het personeel. Indien de handelszaak voorziet in voedselbedeling aan huis, is het sluitingsuur bepaald op 00.00 uur.

De bewegingsvrijheid wordt een uurtje ingeperkt omdat de avondklok nu geldt van 22.00 tot 06.00 uur, behalve voor de wettelijk gereglementeerde activiteiten.

Elke organisatie die leidt tot het samenbrengen van mensen is verboden. Activiteiten die leiden tot overtredingen van de veiligheidsafstand of van de mondmaskerdracht zijn niet toegelaten. Zo zijn feesten, dansen, karaoke, wedstrijden, concerten of achtergrondmuziek die uitnodigt tot dansen en zingen, verboden.

Sportactiviteiten zullen ook worden toegestaan met een maximale capaciteitsbezetting van 33%, een afstand van 2 meter, het gebruik van maskers en in groepjes van maximaal vier personen, inclusief monitoren of begeleiders.

Op het openbaar vervoer wordt de maximale capaciteit teruggebracht tot 50% en wordt het toezicht tijdens de spitsuren verscherpt om drommen te vermijden.

Publiek vermaak of recreatieve vrijetijdsbesteding, met inbegrip van sport, die sporadisch plaatsvindt op andere plaatsen dan die welke bestemd zijn voor de gebruikelijke uitoefening van een dergelijke activiteit zijn verboden als er meer dan 4 deelnemers actief zijn.

Het bezoekersaantal in de gebedshuizen mag niet meer dan 33% van de maximale capaciteit bedragen. Het wordt aanbevolen de diensten te streamen of via de televisie aan te bieden.

De verkoop of consumptie van alcoholische dranken niet toegestaan op openbare plaatsen (wegen, parken of buitengebieden).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PALMBOMEN OP TENERIFE

WANORDE

AUTO HUREN OP TENERIFE

spot_img