zondag, juli 21, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE OP SLOT
SEB LEESON LEGAL GROUP

TENERIFE OP SLOT

De Canarische overheid beperkt reizen van en naar Tenerife gedurende 15 dagen.
Premier Angel Victor Torres is op een live-conferentie aan het uitleggen wat de maatregelen inhouden.
Hij doet dit na een buitengewone vergadering van de Ministerraad waarin de epidemiologische situatie op het eiland werd besproken.
De grootste verrassing komt van de sluiting van de eilandgrenzen, niemand had deze maatregel zien aankomen. Daarnaast wordt de avondklok vervroegd naar 22.00 uur, bijeenkomsten mogen met maximum zes personen worden bijgewoond.
Daardoor wordt de juridische kwestie met Madrid aan de kant geschoven.

BELANGRIJKE UPDATE (17/12/20 om 08.03 uur)
Er is door de wetgever een uitzondering voorzien voor iedereen die, wij citeren:
De in dit besluit genoemde maatregelen zijn evenmin van toepassing op personen die een reservering hebben gedaan in een, in het algemeen register voor toerisme van de Autonome Gemeenschap der Canarische Eilanden geregistreerde toeristische accommodatie die onderworpen zijn aan de regeling voor de controle van de volksgezondheid bij de toelating tot een accommodatie in overeenstemming met Wetsbesluit 17/2020 van 29 oktober betreffende buitengewone maatregelen op toeristisch gebied om het hoofd te bieden aan de gevolgen van de gezondheids- en economische crisis als gevolg van de door de COVID-19 veroorzaakte pandemie.
Een moeilijke wettekst die zegt dat, al wie gebruik maakt van logiesverstrekkende zaken, zoals hotels, aparthotels en de Vv’s (Viviendas vacacionales) naar Tenerife mogen afreizen.

Daartoe zal een negatieve coronatest voorgelegd worden. Toegelaten zijn:
– PCR (COVID-19 RT-PCR);
– Antigeentest of snelle test voor de detectie van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%, in overeenstemming met de overeenkomstige goedkeuring van een land van de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte;
– Transcription-Mediated Amplification (TMA)

De Canarische regering sluit Tenerife af om de opmars van het COVID-19-virus af te remmen. President Torres kondigt aan dat aankomen op en vertrekken vanaf Tenerife beperkt is, behalve in gevallen van noodzakelijkheid en voor de terugkeer naar huis.
De hoofdbedoeling van de maatregelen is om de mobiliteit zoveel als mogelijk te beperken.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft op woensdagavond, na een buitengewone vergadering van de Ministerraad, nieuwe beperkingen aangekondigd, enkel voor Tenerife, het eiland waar het aantal besmettingen van het coronavirus de afgelopen dagen sterk is toegenomen.
Een van de nieuwe maatregelen is de sluiting van het eilandgrenzen, van waaruit u alleen kunt vertrekken of aankomen indien er basisbehoeften bestaan of om terug te keren naar huis.
Verder in dit artikel staan de criteria die toegang geven tot Tenerife.

Torres verklaarde dat alle vorige maatregelen niet hebben gewerkt en het regionale bestuur daardoor is gedwongen om nieuwe en strengere beperkingen uit te vaardigen.
Santa Cruz de Tenerife en La Laguna zijn zelfs opgenomen in Spaanse lijst van grootstedelijke gebieden met de hoogste cumulatieve incidentie van het COVID-19-virus per 100.000 inwoners van de afgelopen 14 dagen.

Naast de sluiting van het eilandgrenzen, is er:
– de vervroeging van de avondklok vanaf 22.00 uur tot 06.00 uur. Uitzondering zijn kerstavond en oudejaarsavond, dan start de avondklok om 00.30 uur;
– de vermindering van de capaciteit van de winkelcentra tot 33% op elke verdieping en de capaciteit van de parkeergarages van de winkelcentra wordt teruggebracht tot 50%;
– de horeca sluit alle binnenruimtes en vermindert de capaciteit buiten tot 50%. Uitzonderingen zijn gezondheidscentra, de arbeidscentra en de logiesverstrekkende bedrijven voor het exclusieve gebruik van de gasten. Verbruik aan de bar en het buffet of zelfbediening is verboden. De maximale capaciteit in deze overdekte ruimtes wordt beperkt tot 33%;
– Op de terrassen of andere open ruimtes die afhankelijk zijn van het etablissement, is consumptie aan de bar, buffetten of zelfbediening en roken verboden, evenals activiteiten waarbij geen persoonlijke veiligheidsafstand kan gehouden worden zoals dansen, zingen (karaoke) enzovoort;
– Op terrassen mag niet meer dan 50% van de toegestane capaciteit worden gebruikt, met een afstand van ten minste 2 meter tussen de stoelen van de aangrenzende tafels en een maximale bezetting per tafel van 4 personen, als deze samenwonen.
– het beperken van de passagiers op het openbaar vervoer met de helft, uitgezonderd op vliegtuigen;
– het beperken van kerstlunches en -diners tot zes personen (kinderen tot 6 jaar niet inbegrepen), met een maximum van twee samenwonende eenheden op 24, 25 en 31 december en op 1 januari 2021.

De redenen die het reizen naar of van Tenerife rechtvaardigen zijn:
– hulp aan gezondheids- en arbeidscentra, aan ouderen, minderjarigen, hulpbehoevenden en gehandicapten of aan bijzonder kwetsbare personen;
– vervullen van verplichtingen in verband met arbeid, beroep, institutionele op wettelijke verplichtingen;
– terugkeer naar huis (domicilie);
– vereiste of dringende acties voor openbare, gerechtelijke of notariële instanties.
– situaties van overmacht of de terugkeer naar de woning;
– om officiële documenten te vernieuwen
– om zich naar het werk, naar school of de universiteit te begeven;
– verlenging van vergunningen en officiële documenten, alsmede andere administratieve procedures die niet kunnen worden uitgesteld;
– medische onderzoeken of tests die niet kunnen uitgesteld worden;
– door overmacht of door een noodzakelijke situatie.
De personen die zich kunnen beroepen op de uitzonderingen moeten een PCR-test kunnen voorleggen.

De toegestane verplaatsingen worden beschreven in artikel 6 van het waarschuwingsbesluit. Het reizen tussen de eilanden wordt sterk afgeraden, ook wordt aanbevolen om de mobiliteit tussen de gemeenten te verminderen.

Er mogen geen feesten, festivals, kermissen, amusementstochten of andere soortgelijke evenementen worden gehouden. Alle soorten massa-evenementen zijn verboden. Parken, recreatiegebieden of openbare plaatsen worden bij voorkeur ’s nachts door de gemeentelijke overheden gesloten om drukte en alcoholgebruik te voorkomen.
Casino’s, bingozalen, speelhallen en -zalen en andere lokalen en faciliteiten die vergelijkbaar zijn met die voor kansspelen en weddenschappen, blijven gesloten.

Bewoners in verzorgingshuizen mogen niet meer naar buiten, en kunnen geen bezoek meer ontvangen, behalve in zeer ernstige gevallen.
Ziekenhuisbezoeken zijn verboden, uitgezonderd in zeer ernstige gevallen en voor opname van zwangere vrouwen en minderjarigen.
Werken van thuis uit wordt de regel; tenzij bij de activiteiten waar fysieke aanwezigheid is vereist.

En tenslotte de sportbeoefening.
Sportbeoefening of lichaamsbeweging in overdekte sportcentra is verboden, terwijl het beoefenen van sportactiviteiten en lichaamsbeweging in de open lucht individueel kan worden uitgevoerd op voorwaarde dat de persoonlijke veiligheidsafstand van 2 meter permanent kan worden gehandhaafd.
Teamsporten en -oefeningen waarbij deze afstand niet te allen tijde kan worden gegarandeerd, zijn niet toegestaan.
Bij individuele sporten in open lucht is het mondmasker niet verplicht zolang er tijdens de sportbeoefening een afstand van twee meter kan worden bewaard.

De maatregelen worden van kracht op vrijdag 18 december 2020 om middernacht en blijven geldig voor 14 dagen, tot 1 januari 2021.

Wie zich wil verdiepen in het decreet, kan dat HIER doen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Goeiemorgen,
    Zijn jullie zeker dat deze publicatie de juiste inhoud heeft. Dit is wat ik momenteel lees op
    https://www3.gobiernodecanarias.org/noticias/el-gobierno-de-canarias-acuerda-limitar-la-entrada-y-salida-de-personas-de-tenerife/

    En el caso de los turistas nacionales y extranjeros que tengan previsto venir a la isla de Tenerife de vacaciones, pueden acogerse a las excepcionalidades que contempla la normativa vigente sobre derecho de admisión en los establecimientos alojativos turísticos, donde hay que presentar una prueba sanitaria negativa que acredite estar libre de coronavirus.

    Vriendelijke groeten, Nadine Van Eeckhoudt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP