woensdag, juli 28, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE NAAR ROOD?

TENERIFE NAAR ROOD?

Iedereen die een link heeft met Tenerife en vooral iedereen die plannen heeft om er naartoe te reizen, zit ongeduldig te wachten op de beslissingen die de diverse overheden zullen nemen, welk alarmniveau Tenerife zal aangemeten worden en hoe België en Nederland straks zullen kleuren.
Elke donderdag worden de coronabesmettingen door de Canarische overheid geëvalueerd. Precies op dezelfde dag wordt de Europese besmettingskaart door het European Centre for Disease Prevention and Control de Europese (ECDC) geüpdatet.

Het is belangrijk om de kleuren die de Canarische Eilanden zichzelf toedienen niet te verwarren met de aanbevelingen en maatregelen die Europese landen geven om naar de Canarische archipel te reizen. Daarvoor kijk je best naar de richtlijnen van Buitenlandse zaken van het land waaruit je vertrekt. Deze staan hier voor België, hier voor Nederland.

Blijft Tenerife op alarmniveau 2 (code oranje) of zakt het naar niveau drie en wordt het rood, is momenteel een belangrijke vraag. Daarom zijn wij eens dieper gaan graven in het beschikbare cijfermateriaal en in de wetgeving ter zake.
Vooreerst, en niet onbelangrijk, zijn er de criteria die beschrijven wanneer en onder welke omstandigheden een eiland in een bepaald niveau en kleurcode terechtkomt. Deze kunnen we aflezen op de schematische afbeelding onderaan dit artikel.

Wij richten onze aandacht vooral op T1 waarin de besmettingscijfers van de geaccumuleerde incidenties (A.I.) wordt weergegeven over 14 dagen per 100.000 inwoners omdat de Europese kaart dit ook als criterium gebruikt om reisadvies te verschaffen aan de Europese lidstaten. Daarnaast bekijken we de cijfers in kolom T1’ die het aantal besmettingen weergeeft over 7 dagen.

We weten dat de besmettingen op Tenerife reeds langer stijgen en zien dat de A.I. over 14 dagen – cijfers die op 22 juni 2021 werden gepubliceerd – 165,74 bedraagt en boven de minimumdrempel van 150 besmettingen uitkomt.
Kijken we naar de A.I. over zeven dagen, dan zien we 95,74 besmettingen, ook dat cijfer komt boven de minimumwaarde van 75 bij T1’.
Deze cijfergegevens en in mindere mate andere criteria zijn verantwoordelijk voor de beslissing die morgen door het Canarische Ministerie van Volksgezondheid wordt genomen om daarna door de regering in een decreet te worden gepubliceerd.
Wij vrezen het ergste.

Om als land groen te kleuren op de Europese kaart mogen er zich niet meer dan 50 (of 75) besmettingen voordoen en moet de besmettingsgraad lager zijn dan 4% (of 1%). In België en Nederland zijn de besmettingsaantallen de voorbije weken gezakt tot respectievelijk 76,5 en 95,1 geaccumuleerde incidenties over 14 dagen en goed op weg om tegen 28 juni onder de drempelwaarde van 50 te duiken. Hier worden we welgezind van.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

  1. Guy, weet u of de Europese kaart een verschil maakt tussen de eilanden onderling of worden de eilanden als 1 geheel aanzien? Bij uitbreiding, trekken de landen dit per eiland door naar hun reisadvies of worden de Canarische eilanden als 1 geheel gezien door de landen?

    Indien als 1 geheel gezien dan zou dit voor Gran Canaria ook nefaste gevolgen kunnen hebben terwijl de cijfers daar wel positief evolueren!

  2. Dag Ken,
    In principe zijn de Canary Islands voor de Belgische regering één entiteit. Als enkel Tenerife (als grootste eiland) rood kleurt zou je verwachten dat de overige eilanden vrij toegankelijk zouden zijn. Vorige keer was er discussie omdat er vanop een rood eiland kon doorgereisd worden naar andere minder besmette eilanden.
    Zondag weten we meer. Blijf het nieuws volgen op Tenerife Connect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

PROBEER DIT EENS!

VERBODEN VOOR JONGEREN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FEESTDAGEN 2019

WATERGALERIJEN OP TENERIFE

NOODHULP TE BETALEN