zondag, oktober 2, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE KOPLOPER MILIEUOVERTREDINGEN

TENERIFE KOPLOPER MILIEUOVERTREDINGEN

Tenerife is het Canarische eiland met de meeste gevallen van milieuovertredingen in het coronajaar 2021. Het Agencia de Protección del Medio Natural (ACPMN) – Agentschap voor de Bescherming van het Natuurlijk Milieu – dat ressorteert onder het Canarische Ministerie van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Ruimtelijke Ordening, heeft in het jaar 2021 meer dan 1400 inbreuken vastgesteld op stedelijke milieu-activiteiten. Dat zijn bijna vier overtredingen per dag.

José Antonio Valbuena, verantwoordelijk lid van de provinciale raad wees erop dat bijna 60% van de vorig jaar ingeleide inbreukprocedures betrekking had op bouwactiviteiten en in verband konden worden gebracht met afval of illegale stortplaatsen. Van het totale aantal overtredingen hielden er 678 verband met bouwactiviteiten, 279 met afvalverwerking, 181 met niet-bouwactiviteiten en 179 met niet-naleving van de wetgeving in de kustgebieden.

Drie procedures werden ingeleid wegens overtreding van de wet op verpakkingen, 23 wegens illegale grondwinning, twee wegens overtredingen op de milieuaansprakelijkheid, vier wegens overtreding van de wet op het milieu en vier wegens luchtverontreiniging.

Er werden op Tenerife 601 overtredingen geregistreerd, 411 op Gran Canaria, 132 op Lanzarote, 121 op La Palma, 75 op Fuerteventura, 46 op La Gomera en 17 op El Hierro.

Onnoemelijk veel

Sedert het begin van de activiteiten van het desbetreffend departement werden er tussen 1999 tot 2021 ruim 55.000 dossiers geopend, waarvan 22.747 wegens niet-naleving van de wet op de afvalstoffen en 20.012 bouwgerelateerde overtredingen. Op de derde plaats staan de 8.235 procedures in verband met niet-constructieve activiteiten, gevolgd door 2.139 procedures wegens inbreuk op de kustwetgeving en 1.414 procedures wegens onwettige dumping en lozing in de oceaan.

In dezelfde periode werden 639 inbreuken vastgesteld op de milieuwetgeving.

Wat de eilanden betreft, zijn sinds 1999 de meeste inbreuken geconstateerd op Gran Canaria (17.649), gevolgd door Tenerife (16.509), La Palma (6.153), Lanzarote (5.767), Fuerteventura (5.499), La Gomera (2.775) en El Hierro (1.370). In de totaalscore staat Tenerife op de tweede plaats.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

DE TIJD VAN TOEN

OUD EN VOL VERLANGEN

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

EL SEMÁFORO

UNA SIESTA

BELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE