zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE KLAAR VOOR DE EINDEJAARSTOERISME

TENERIFE KLAAR VOOR DE EINDEJAARSTOERISME

De hotels en de logiesvertrekkende bedrijven van de westelijke Canarische provincie Santa Cruz de Tenerife die bij het overkoepelend orgaan Ashotel zijn aangesloten, zijn voor de komende kerstvakantieperiode, die loopt van 19 december tot 8 januari, al voor 78% volgeboekt. Dat lezen wij in een verslag dat werd opgesteld na een interne enquête die de aangesloten leden werd uitgevoerd.

Per eiland overtreffen La Palma (78,8%) en Tenerife (78,3%) het provinciale gemiddelde, terwijl La Gomera ook goede boekingcijfers laten zien (74,4%). El Hierro zet de eerdere trend van recente enquêtes verder, weliswaar met lagere cijfers (24,4%), maar die cijfers worden zeker nog aanzienlijk verhoogd door last-minute boekingen.

Prognose

De interne enquête werd tussen 1 en 12 december uitgevoerd bij de 252 bij Ashotel aangesloten logiesverstrekkende bedrijven op de vier eilanden, die ongeveer 97 000 bedden vertegenwoordigen, dit is 63% van het totaal in de provincie.
De uitgevoerde enquête voor Kerstmis 2019 gaf een bezettingsgraad van 88% weer. Op La Palma was dat 85%, op La Gomera 89% en op El Hierro 65%. 
In de enquête van dit jaar gaf 55% van de respondenten aan dat het eindejaarsseizoen dit jaar beter zou zijn dan in 2019, 32% van de ondervraagden dacht aan een ex aequo en 12% voorspelde een slechter resultaat.

Zuiden scoort best

In de geanalyseerde periode is de week met de beste gegevens die tussen 26 december en 1 januari, met een gemiddelde van 85%, terwijl de week van 19 tot 25 een gemiddelde haalt van 75%. De eerste week van januari wordt afgesloten met een bezettingsgraad van 74%.
Het zuiden van Tenerife heeft met 80,5% het hoogste percentage boekingen tot nu toe, terwijl het noorden 75,1% haalt van zijn accommodatiecapaciteit en de grootstedelijke gebieden slecht 50,3% boekingen heeft genoteerd.

Niet helemaal hersteld

Het herstel van het toerisme, dat door de coronapandemie helemaal werd gemuilkorfd, blijft toenemen sedert de paasvakantie 2022. Late boekingen worden meer dan vroeger een tendens, is de opmerkelijke vaststelling. 
De cijfers zijn vrij goed ondanks de prijsverhogingen die het gevolg zijn van inflatoire toestanden en de oorlog in Oost-Europa. Hoge exploitatiekosten zorgen voor hogere prijzen en een hogere levensstandaard. Het eindresultaat kan beter.

Britten grootste groep

Met betrekking tot de buitenlandse toeristen die gedurende de eindejaarsfeesten naar de Canarische Eilanden afreizen doen er zich sedert de coronapandemie enkele veranderingen voor. Zo is het aantal Franse toeristen het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid, evenals de Italiaanse, Belgische en Nederlandse vakantiegangers, die tot op zekere hoogte de leemte hebben opgevuld die de Duitsers en de Scandinaviërs hebben achtergelaten. De Britten blijven in groten getale komen en vormen momenteel de belangrijkste markt op Tenerife.

De pandemie, de quarantainemaatregelen en de verplichte sluitingen hebben de logiesverstrekkende bedrijven ertoe aangezet om hun faciliteiten op te knappen en te renoveren om bij de heropstart meer aanbod en een betere kwaliteit aan de klanten te kunnen aanbieden.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

MINDER BELASTINGEN

NIEUWE EILANDEN IN DE MAAK

TENERIFE… ¡YA VOY!