maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE IS BESTE LEERLING VAN EUROPA
spot_img

TENERIFE IS BESTE LEERLING VAN EUROPA

De provincie Santa Cruz de Tenerife is de enige Spaanse regio waar de coronapandemie aan het wegebben is. De westelijke Canarische provincie bestaat uit de eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro, en daar staan de veiligheidsniveaus respectievelijk op 2, 1, 1 en 2 oftewel op kleurcode groen en oranje.

De Europese Unie in Brussel roept op tot isolement van landen en regio’s met een geaccumuleerde incidentie (A.I.) van meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners over de voorbije 14 dagen, stelt voor om niet-essentiële reizen te vermijden en ook voor om alle reizigers uit risicogebieden verplicht in quarantaine te plaatsen.

EU-commissaris voor Justitie Didier Reynders presenteerde gisteren de nieuwe kaart van het Europees Centrum voor ziektebestrijding en -preventie, waarop Spanje in donkerrood is aangegeven. Onvoorspelbaar dat de Canarische Eilanden op deze kaart over dezelfde kam geschoren worden!

De provincie Santa Cruz de Tenerife heeft de coronabesmettingen het best kunnen indijken en is de enige regio die een algemene daling weet te realiseren van het aantal besmettingen.
Dit Terwijl het Spaanse vasteland te kampen heeft met het slechtste weekend van de derde golf met een recordaantal besmettingen (93.822) en sterfgevallen (767). Daarbij staat de A.I. op bijna 900 besmettingen per 100.000 inwoners.

Indien de door de Europese Unie voorgestelde maatregelen in Spanje worden toegepast, moeten de inwoners van 38 van de 50 Spaanse provincies in quarantaine.

De provincie Santa Cruz de Tenerife heeft een A.I. van 104 besmettingen per 100.000 inwoners en de trend is dalend – uitgezonderd in El Hierro – dankzij de strenge beperkende maatregelen die tijdens de eindejaarsperiode zijn ingevoerd. Daarna komt de oostelijke Canarische provincie Las Palmas de Gran Canaria met 192 infecties per 100.000 inwoners.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

IMPOSANT ZANDSTRAND

DE TIJD VAN TOEN

spot_img