maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE IN CODE GROEN EN TOCH GEEN VERSOEPELINGEN
spot_img

TENERIFE IN CODE GROEN EN TOCH GEEN VERSOEPELINGEN

Tenerife heeft het aantal coronabesmettingen kunnen doen zakken tot niveau 1 (verkeerslicht groen) en onder normale omstandigheden zouden we dan versoepelingen krijgen. Nu even niet. Uitzonderlijk weliswaar, maar er is een gegronde reden om de beperkende maatregelen nog niet te vieren. De avondklok blijft ingesteld van 22.00 tot 06.00 uur en bijeenkomsten van niet-samenwonenden mogen niet meer dan zes personen bedragen. Ook het tooghangen blijft verboden tot 22 februari 2021. De reden is: carnaval.

Tinerfeños zijn geboren carnavalisten en bij de Chicharreros (inwoners van Santa Cruz) is deze periode geprogrammeerd om te feesten om de alledaagse zorgen even te vergeten.
De overheid meent dat er geen fysiek carnavalsgebeuren kan doorgaan om de COVID-19-besmettingen niet aan te wakkeren en handhaaft voor alle eilanden de beperkende maatregelen, inclusief Tenerife, La Palma en La Gomera, eilanden die groen kleuren in de codetabel.

Naast de avondklok, die om tien uur ’s avonds ingaat, zijn allerlei festivals, feesten en soortgelijke evenementen verboden. Bovendien is het aantal niet-samenwonenden dat kan samenkomen beperkt tot zes, in niveau 1 en 2, vier in niveau 3 en twee in niveau 4 en is er een vervroegde sluiting van de horeca om 22.00 uur op alle Canarische Eilanden, behalve op Lanzarote, waar nog steeds de deuren om 18.00 uur worden gesloten.

Op alle luchthavens en in alle havens zal er blijvend gecontroleerd worden op niet essentiële verplaatsingen van en naar Gran Canaria (rood/niveau 3) en Lanzarote (zwart/niveau 4).

intensificarán los controles en puertos y aeropuertos para evitar desplazamientos no justificados desde o hacia las islas en niveles de alerta 3

Op Tenerife moet men nog steeds aan een tafel zitten om bediend te worden. Het maximumaantal personen aan een tafel is zes, een maatregel die in algemene omstandigheden niet van toepassing was op de eilanden die onder kleurcode groen vallen.
Bovendien wordt de capaciteit van 50% behouden op het openbaar vervoer en mogen er geen feesten of vieringen worden georganiseerd die de concentratie van mensen bevorderen, al dan niet ter gelegenheid van carnaval.

Als we met z’n allen nog even moeite doen en de carnavalsperiode uitzweten, dan staat er ons iets moois te wachten. De cijfers zullen naar hoge waarschijnlijkheid verder zakken en op deze manier houden we de virusvarianten ver van het eiland weg.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img