vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE IN ALARMNIVEAU 3
spot_img

TENERIFE IN ALARMNIVEAU 3

In ons nieuwsartikel van gisteren hadden we het over een triest record op de Canarische Eilanden van 1.207 besmettingsgevallen op één dag, een besmettingscijfer dat reeds een tijdlang dag na dag de hoogte inging. De cijfers van het voorbije etmaal zijn nog hoger met 1.482 besmettingen, waarvan 1.000 op Tenerife, en daarom konden de gevolgen niet uitblijven. Vandaag ontwaken Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura in het rood (alarmniveau 3), La Palma in oranje (alarmniveau 2), terwijl Lanzarote, La Gomera en El Hierro groen (alarmniveau 1) gekleurd blijven.

De maatregelen worden van kracht op zaterdag 18 december 2021 om middernacht. 

Bovendien zal de overheid het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden verzoeken om het COVID-certificaat verplicht te stellen voor bepaalde bedrijven en voor georganiseerde activiteiten, in plaats van vrijwillig te vragen zoals dit nu het geval is.
De opmerkelijke toename van het aantal besmettingen met 1.482 als hoogtepunt – een nieuw dagrecord – baart de regering zorgen. Daarom worden nu reeds tal van kerstactiviteiten op zwaarst getroffen eilanden afgelast.

In het document dat Volksgezondheid naar het TSJC stuurt, wordt gevraagd om een gedetailleerd antwoord te geven op de vraag welke activiteiten aan verplichte maatregelen moeten onderworpen. 

Het aantal omhooggeschoten besmettingen is te wijten aan een opmerkelijke toename van de mobiliteit, de vrijetijdsbesteding en de massabijeenkomsten als gevolg van het verlengde weekend begin december. Een grotere en betere vaccinatiepolitiek en de pandemische vermoeidheid leiden naar minder voorzichtigheid.
Het opduiken van de Omicronvariant, vooral op Tenerife, is vergelijkbaar met dewelke in andere gemeenschappen en Europese landen is waargenomen. 
Er wordt uitgesloten dat toeristen meer virussen hebben meegebracht of dat deze laatste oorzaak waren van een grotere verspreiding van het coronavirus in de afgelopen weken.

Zonder vooruit te willen lopen en afhankelijk wat de uitspraak van het Hooggerechtshof zal zijn, moeten we op Tenerife toch rekening houden met volgende maatregelen:
Maximum zes personen aan een tafel – Horeca sluit de deuren om 02.00 uur – Capaciteit buiten 50% buiten en 33% binnen (in logiesvestrekkende bedrijven is dit 75% en 40%).
Wie alle maatregelen wil nalezen (in het Spaans) kan dat HIER (specifieke maatregelen) en HIER (algemene maatregelen).

De kleuren die gehanteerd worden door Europa en de Europese lidstaten afzonderlijk hebben geen relatie naar de alarmniveaus en naar de refererende kleurencodes op de Canarische Eilanden.

Voorlopig zijn er geen restricties voor inreizende toeristen. Wat je moet doen om naar Tenerife en de andere Canarische Eilanden akte reizen kan HIER geraadpleegd worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img