zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE EN OEKRAÏNE SCHUDDEN DE HAND
spot_img

TENERIFE EN OEKRAÏNE SCHUDDEN DE HAND

Twee steden of gemeenten die verbroederen staat gelijk aan een band smeden om de uitwisseling en/of regionale samenwerking tussen de twee gemeenschappen te bevorderen. Het doel is om wederzijds begrip en respect te creëren en om de economische, sociale en culturele banden tussen de gemeenschappen te versterken.
De verbroedering van een Canarische gemeente met een Oekraïnse stad is het resultaat van een initiatief van beide gemeenschappen om samen te werken, om de band te versterken en om projecten uit te wisselen op het gebied van cultuur, handel, toerisme en wetenschap. 

En zo geschiedde. De burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, heeft in Madrid een ontmoeting gehad met de Oekraïense ambassadeur in Spanje, Serhii Pohoreltsev, aan wie hij de wens heeft overgemaakt om een stedenband aan te gaan met de Oekraïense stad Lviv, een stad in het westen van Oekraïne met ruim 730.000 inwoners. Net als La Laguna is Lviv door de UNESCO erkend als werelderfgoedstad.

Broederschap bevestigd

Tijdens de bijeenkomst op de Oekraïense ambassade heeft de burgemeester aan de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van Oekraïne in Spanje zijn solidariteit aan het Oekraïense volk overgebracht. Hij belichtte de voorwaarden van deze stedenband, die de wens tot internationale samenwerking en culturele uitwisseling inhoudt en overhandigde de ambassadeur een kopie van de overeenkomst van de plenaire vergadering van de gemeenteraad van La Laguna. Ambassadeur Luis Yeray Gutiérrez antwoorde dat de burgemeester van Lviv, Andriy Sadovyy, de totstandbrenging van deze band tussen beide steden aanvaardt. Meteen werd een protocol opgesteld voor een wederzijds bezoek aan elkaars gemeente.

Meer hulp

Het doel van de jumelage tussen La Laguna en Lviv is een samenwerkingsverband tot stand te brengen en de nodige mechanismen te creëren voor de uitvoering ervan. Op deze manier moeten er specifieke projecten worden aangewezen en prioritair worden uitgevoerd. Zo is er nood aan humanitaire hulp, in het bijzonder geneesmiddelen en laboratoriummateriaal, directe hulp voor mensen met voedselintoleranties en is er een tekort aan schoolmateriaal.

Tijdens de bijeenkomst heeft de ambassadeur een gepantserde ambulance gevraagd, een voertuig dat zal worden ingezet in gebieden die het zwaarst zijn getroffen door het gewapende conflict in Oekraïne. Van La Lagunaseese zijde werd de mogelijkheid geopperd om verschillende evenementen te organiseren om geld in te zamelen voor de humanitaire behoeften van het door oorlog getroffen Oekraïne.

Samenwerking

Als zustersteden zullen La Laguna en Lviv samenwerken op respectieve vlakken van competentie. Reeds aangestipt zijn jeugd en onderwijs en programma’s voor opleiding en kennisoverdracht. Ook het ondernemerschap in de sector van het cultureel erfgoed en intelligent erfgoedbeheer staan hoog in de lijst der voorkeuren.

Lviv is op zes na de grootse stad van Oekraïne met 732.818 inwoners en is een van de belangrijkste toeristische, culturele en educatieve centra van het land. De oude stad van Lviv werd in 1998 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vermelding benadrukt de perfecte combinatie van Centraal- en Oost-Europese architectonische en artistieke tradities met Italiaanse, Poolse, Oostenrijkse en Germaanse invloeden.
Het belang van de architectuur van Lviv blijkt uit het feit dat meer dan de helft van de Oekraïense monumenten zich in Lviv bevinden.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

VLUCHT NAAR TENERIFE

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

FRANSE COMPLIMENTJES

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

REISKOFFER KLAAR?

GOEDKOPER REIZEN

ZALIGE KERST OP TENERIFE

spot_img