donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE EEN WEEK LANGER IN CODE ROOD
spot_img

TENERIFE EEN WEEK LANGER IN CODE ROOD

Alhoewel het aantal besmettingen is afgenomen, blijft Tenerife nog een week langer gebukt onder de beperkende maatregelen van het alarmniveau 3 of kleurcode rood. De avondklok blijft om 22.00 uur ingaan, de beperking van samenkomen blijft beperkt tot vier personen en de binnenruimtes van de bars en restaurants blijven verboden gebied. Daarmee keert het eiland terug naar de toestand van voor de paasvakantie, nodig om het COVID-19-virus in te dammen.
De epidemiologische gegevens op Tenerife dwingen de overheid om nog een week onder alarmniveau 3 te blijven.

Deze situatie zal aangehouden worden tot minstens op donderdag 15 april en is ook geldig voor Gran Canaria en Fuerteventura. Tussen de ‘rode’ eilanden is er ook een perimetersluiting, en daardoor kan men zich enkel tussen de eilanden verplaatsen met een gegronde redenen. Onder meer voor het werk, bijstand aan een zorgbehoevende, terugkeer naar de gezinswoning of reservering in een hotelaccommodatie.

Op Gran Canaria lijkt het aantal besmettingen zich intussen te stabiliseren op meer dan honderd per dag en op Fuerteventura verbetert de situatie, maar de regering verwacht dat beterschap.
La Palma, La Gomera en El Hierro blijven door de goede cijfers op alarmniveau 1 of code groen en kunnen genieten van mildere maatregelen, zoals een avondklok van 00.00 tot 06.00 uur en samenkomsten met maximaal 10 personen.
Lanzarote, het eiland dat in januari het hoogste alarmniveau 4 bereikte, bevindt zich nu op niveau 2, met een avondklok van 23.00 tot 06.00 uur en bijeenkomsten die beperkt zijn tot maximaal zes personen.

Ondanks de verstoringen die het vaccinatieschema in heel Spanje heeft ondergaan als gevolg van het mogelijke verband tussen het AstraZeneca-vaccin en gevallen van trombose, houdt de overheid vol dat er 70% van de Canarische bevolking tegen de zomer zal zijn gevaccineerd.
Ondertussen gaan de Canarische Eilanden door met vaccineren met de Pfizer-, Moderna- en AstraZeneca-vaccins – deze laatste wordt beperkt tot de leeftijdsgroep van 60 tot 69 jaar – en er wordt gewacht op de komst van het J&J-vaccin (Janssen), dat naar verwachting 300.000 dosissen zal leveren in Spanje op 15 maart.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img