woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTENERIFE BLUETRAIL … BUITENGEWOON

TENERIFE BLUETRAIL … BUITENGEWOON

De Ultraloop Tenerife Bluetrail is de zwaarste in zijn categorie waaraan maximum 500 sportievelingen mogen deelnemen en doorgaat op 4 juni 2022. Elke participant krijgt 25 uur om de 102 kilometer en 10.880 hoogtemeters af te werken. Dit magisch parcours is meteen een van de taaiste in zijn soort. Niet minder dan 89 procent van het parcours loopt over paden en wandelroutes, de overige 11% loopt over geasfalteerde wegen. 

Naast de Ultra-editie van de Tenerife Bluetrail, het hoofdevenement van de hoogste race in Spanje, zijn er ook nog de marathon en de halve marathon waarbij in elk maximum 700 deelnemers worden toegelaten. Daarnaast is er ook nog de Trail en de Trail Relevos met elk 73 kilometer en 2.880 hoogtemeters, de Trail Relay en de Vertical Night Challenge, waaraan respectievelijk 100 paren en 200 lopers mogen deelnemen. 

De Ultraloop start voor de eerste keer in de geschiedenis vanaf het strand van El Médano in de richting van Montaña Pelada, in de gemeente Granadilla. De start van de race bevond zich de afgelopen edities op het strand van Fañabé (Adeje), maar door een recente wijziging van artikel 80 van de wet op de Suelo de Canarias kan de race niet meer door de Barranco del Infierno lopen omdat dit een beschermd natuurgebied is, en daar zijn georganiseerde wedstrijdsporten uitdrukkelijk verboden.

De Ultra-klasse start op het strand van El Médano, gaat rond de Montaña Pelada om dan richting industriegebied van Granadilla, Chimiche en Las Vegas te lopen tot aan het beginpunt van het pad Madre del Agua. Vandaar gaat het noordelijk naar het Teide Nationaal Park tot aan de top van La Rambleta die op 3.556 meter hoogte is gelegen. Van daaruit begint de afdaling naar de finish bij Lago Martiánez in Puerto de la Cruz, die voorbijgaat aan de stranden van El Ancón, Los Patos en El Bollullo, nog een exclusiviteit van deze editie.

De Tenerife Bluetrail 2022 wordt georganiseerd door de eilandregering. Voor het eerst loopt het parcours door de gemeenten Candelaria, La Matanza, La Victoria en Santa Úrsula, waar het Bosquete de los Sanguinos wordt doorkruist. Dit is een plaats met een unieke locatie met een bijzondere schoonheid en ecologische waarde door de karakteristieke laurisilva boomsoorten, ook nog de Laulierbossen genoemd. 

Website Tenerife Bluetrail

Tenerife Bluetrail, juni 2021 (105 kilometer) … een impressie.

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES