dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsTENERIFE BLIJFT IN CODE ROOD
SEB LEESON LEGAL GROUP

TENERIFE BLIJFT IN CODE ROOD

De Canarische regering heeft beslist om Tenerife en Gran Canaria op alarmniveau 3 of code rood te houden omwille van de niet-dalende besmettingen. Opmerkelijk is dat de avondklok een uur wordt verlengd en nu start om 23.00 uur in plaats van 22.00 uur.
El Hierro gaat van niveau 1 (code groen) naar niveau 2 (code oranje) door een aanzienlijke stijging van het aantal COVID-19-besmettingen.

Het sluitingsuur van hotels, cateringbedrijven en restaurants in alarmniveau 3, wordt daardoor gewijzigd en wordt nu 23.00 uur. Dat wil zeggen dat klanten er tot elf uur ’s avonds kunnen blijven en dat de service tot dan kan worden aangehouden.
Om contact tracing te vergemakkelijken, moeten de handelszaken die voedsel aanbieden een lijst bijhouden van alle klanten die het etablissement betreden en wordt deze lijst gedurende een maand bewaard.
Op de lijst worden de naam, voornaam, telefoonnummer, datum en het tijdstip van het bezoek genoteerd.

Op de persconferentie volgend op de vergadering van de eilandraad merkte Minister Julio Perez op dat Tenerife en Gran Canaria op een hoog niveau blijven dat, volgens de parameters van Volksgezondheid, nog steeds zorgwekkend is. Hij gaf toe dat het soms moeilijk is om de juiste woorden te vinden om de situatie correct uit te drukken, zonder ongerustheid te zaaien, doch zonder de bezorgdheid te verdoezelen.
De reden van het behoud van code rood is dat er in de afgelopen 15 dagen op Tenerife gemiddeld meer dan honderd besmettingen per dag zijn bijgekomen, en op Gran Canaria, meer dan tachtig per dag.

De minister liet doorschemeren dat er binnenkort, bij decreet, niet-essentiële reizen zullen worden toegelaten tussen de eilanden op niveau 3. De enige voorwaarde is het voorleggen van een negatieve PCR- of antigeentest. Dit was ook de formule die werd gebruikt in de Paasweek.

Tot het decreet verschijnt zijn de volgende richtlijnen van kracht.
Bij essentiële reizen tussen de eilanden in alarmniveau 3 (code rood) van 23 tot 29 april moet de declaración responsable worden getoond en moeten reizigers geen negatieve PCR-test afleveren. Niet-essentiële reizen blijven verboden.
Reizen tussen eilanden in niveau 1 (groen) of 2 (oranje) kan vrij gebeuren zonder verplichte maatregelen.

De alarmniveaus per eiland worden wekelijks op donderdag door de Canarische overheid geactualiseerd op basis van de gecumuleerde incidentie (A.I.) van de COVID-19-besmettingen. Meer info HIER.
De maatregelen van 29 april zullen op dezelfde dag worden gepubliceerd.


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP