zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsTEKORT AAN HUURAUTO’S

TEKORT AAN HUURAUTO’S

Op de Canarische Eilanden zal de vraag naar huurauto’s gedurende de zomer hoog zijn. Het aantal voertuigen in het postcoronatijdperk bedraagt momenteel 60.000 eenheden. Dit is minder dan vóór de COVID-19-crisis en vooral niet genoeg om aan de vraag op de Canarische archipel te voldoen. Waarom de prijzen van huurauto’s torenhoog waren kan gelezen worden in ons artikel WAAROM ZIJN HUURAUTO’S ZO DUUR?
Op het Spaanse vasteland en op de Balearen zijn de problemen groter door een significant te kort op de verhuurmarkt en/of het ontbreken van voldoende aanbod. Verhuurmaatschappijen waarschuwen dat een auto huren duurder zal worden.

Op het vasteland en op de Balearen wordt de sector van huurauto’s gedurende de zomermaanden 2022 geconfronteerd met een tekort aan voertuigen en door het terug op gang komen van het toerisme na de coronapandemie, is meer vraag naar huurauto’s. De commerciële thesis ‘vraag en aanbod’ zal zorgen voor een stijging van de verhuurprijzen, wat bedrijven verplicht om strategieën te zoeken om het aanbod te vergroten. Truken van de foor, zoals het vergroten van het wagenpark door aankoop van tweedehandsvoertuigen en het aanbieden van oudere voertuigen met meer kilometers op de teller, zullen vaker voorkomen.

Beter, maar niet genoeg

Op de Canarische Eilanden doet zich deze situatie niet voor. Volgens de president van Apeca, Juan Antonio Jiménez, zullen de eilanden in staat zijn om aan de vraag voor deze zomer te voldoen aan betaalbare prijzen. De situatie is nu beter dan deze in de zomer anno 2021, toen er amper huurvoertuigen beschikbaar waren. Vóór de pandemie waren er 85.000 huurauto’s beschikbaar. Door corona en het massaal wegvallen van het toerisme zijn veel bedrijven hun wagenpark gaan verkopen en bleven er slechts 30.000 exemplaren over om als huurauto aangeboden te worden. Deze zomer zijn er opnieuw 60.000 huurauto’s beschikbaar, dit is niet genoeg om de volledige vraag te dekken. 

Volgens gepubliceerde gegevens biedt de sector autohuur in Spanje onder normale omstandigheden ongeveer 820.000 voertuigen te huur aan. De aankomende zomer is dit slechts 500.000. Dat is veertig procent minder en daaruit zullen er beslist problemen vloeien.

Vergelijking

Pittige anekdote is dat er, net voor het uitbreken van de coronacrisis, op 1 januari 2020 ruim 70.000 huurauto’s beschikbaar waren in de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife. Als je dit aantal samenvoegt bij de particuliere en openbare voertuigen, dan waren er op Tenerife 818,9 voertuigen aanwezig voor elke 1.000 inwoners. De totale lengte van al deze voertuigen is 3.360 kilometer. De overige verbazingwekkende cijfers en statistieken staan in het artikel 3.360 KILOMETER FILE.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

LORO PARQUE

FEESTDAGEN 2018

TERUG OP REIS