dinsdag, juli 23, 2024
SEB LEESON LEGAL GROUP

TEIDE TE VOET

De Teide te voet naar boven gaan is een droom die veel wandelliefhebbers doet dromen van de ultieme wandelbelevenis. Voor zij die houden van avontuurlijke trektochten en die Tenerife als hun favoriete wandeleiland beschouwen, is het beklimmen van de Teide een onvergetelijke uitdaging. De Teide belichaamt niet alleen indrukwekkende hoogtes maar ook een ongeëvenaarde geologische diversiteit en natuurlijke schoonheid.

Voor degenen die de top bereiken, is de beloning meer dan alleen het bereiken van de fysieke piek. Het uitzicht vanaf de Teide is adembenemend, met panoramische vergezichten over het eiland, de oceaan, en soms zelfs de naburige Canarische eilanden. Vooral bij zonsopgang biedt de top een magisch schouwspel van kleuren.

Niet de kabelbaan

Er zijn verschillende routes om de Teide te voet te bestijgen, elk met zijn eigen kenmerken en moeilijkheidsgraden. Als getrainde wandelaar neem je niet de kabelbaan maar volg je de sendero n° 7 vanaf Montaña Blanca (op 2.348 meter) naar het Refugio de Altavista. De berghut ligt op 3.270 meter hoogte en biedt de mogelijkheid er te overnachten, om in alle rust van de zonsondergang en -opgang te genieten en de tocht in twee dagen te verdelen. De berghut wordt momenteel helemaal geüpdatet en wordt heropend vòòr Pasen 2024.

Refuge Altavista del Teide

Het Altavista Refuge, het enige toevluchtsoord op de Teide, bestaat uit twee gebouwen en is uitgerust met een ziekenboeg, woonkamer, eetkamer en keuken. Het heeft drie gemeenschappelijke slaapkamers met een totale capaciteit voor 54 bezoekers. De kamers in dit toevluchtsoord Teide zijn voorzien van verwarming en de bedden zijn volledig uitgerust met lakens en warme dekbedden, u hoeft dus geen eigen slaapzak mee te nemen als u dat niet wenst.

Het oorspronkelijke toevluchtsoord werd gebouwd in 1892 en in 1950 nam de eilandraad van Tenerife de uitbating over. In 2007 werd het toevluchtsoord Altavista del Teide volledig gerenoveerd. In 2023 werd het opnieuw onder handen genomen om te voldoen aan alle criteria qua veiligheid en gezondheid.

De reservering bij Refuge Altavista del Teide is beperkt tot een verblijf van één nacht en gebruikers met een reservering ontvangen beddengoed bij aankomst en kunnen voedsel en vloeistoffen opwarmen in de keuken. De Altavista del Teide Shelter biedt de verkoop van warme dranken, frisdranken en water, evenals de mogelijkheid om voedsel op te warmen. Er zijn evenwel geen douches aanwezig.

Uitdagingen

Uiteraard zijn er nog – minder lastige – wandelpaden of senderos. Een greep uit het aanbod:
Wandelpad nr. 10, Telesforo Bravo, van La Rambleta naar de top van de Teide.
Wandelpad nr. 11 naar de mirador La Fortaleza. Zicht over noorden.
Wandelpad nr. 12 naar mirador van Pico Viejo. Zicht over het zuiden.
Wandelpad nr. 7, hierboven beschreven.

De Teide beklimmen is niet alleen een gezonde fysieke prestatie maar ook een spirituele reis door de buitengewone geologie van Tenerife. Met de juiste voorbereiding, vergunningen en respect voor het milieu kan deze epische tocht een onuitwisbare indruk achterlaten, waarbij elke stap wordt beloond met panoramische vergezichten en een diepe verbondenheid met het imposante landschap van de Canarische Eilanden.

Teide te voet omhoog is voor velen een uitdaging die ééns in een mensenleven moet worden ondernomen. De top van Spanje’s hoogste berg bereiken is voor allen een overwinning.
Alle informatie om een vergunning aan te vragen en antwoorden op vragen met betrekking tot het wandelen op de Teide in het Nederlands staan op de website van Volcano Teide.

TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

DUIKMONUMENT IN PALM-MAR

EEN FANTOOMPROJECT

SEB LEESON LEGAL GROUP