donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsTEIDE CHALLENGE 2023
spot_img

TEIDE CHALLENGE 2023

Voor de tiende keer organiseerde sportieve duizendpoot Yves de Bellefroid, het fietsevenement Teide Challenge. De Teide is een imposant gegeven en veel wielertoeristen kijken daar met veel ontzag naar, vooral als ze onderweg zijn naar het hoogplateau Las Cañadas en de hoogtemetergrens van tweeduizend meter die op een gegeven moment wordt overschreden. Voor deze tiende editie van de Teide Challenge 2023 schreven er zich meer dan honderd deelnemers in.

De Teide Challenge is een wielerweek waar fietsrecreanten en sportievelingen een week lang de natuur intrekken en fietsend genieten van het zonnige klimaat op Tenerife, alvorens naar de Lage Landen terug te keren om er mens en machine op winterinstelling te programmeren.

Tiende editie

De Teide Challenge Tenerife was toe aan zijn tiende editie waaraan meer dan 100 deelnemers hebben deelgenomen door minstens één rit te rijden gedurende dit fietsevenement. Dit is evenveel dan bij de vorige editie in 2022.

Niet alleen sportievelingen die op het eiland aanwezig zijn, nemen deel aan dit wielergebeuren, traditiegetrouw reizen heel wat Belgen speciaal naar het grootste de Canarische Eilanden om aan dit sportieve gegeven deel te nemen. De Teide Challenge 2023 zat immers vol met mooie trajecten over glooiende en sterk hellende wegen. 

Moeder van Thibaut Courtois

Gitte Lambrechts, de moeder van onze nationale doelman Thibaut Courtois, heeft de Teide Challenge in 2021 gewonnen. Ze zat 4 uur en 27 minuten op de fiets om vanaf zeeniveau 2.600 meter te klimmen. Haar uitspraak nadien was iconisch: ‘De natuur is zó mooi, dat je alle pijn vergeet.’

Opbrengst

Zoals elk jaar wordt de Teide Challenge georganiseerd door Yves de Bellefroid en gaat de opbrengst naar het goede doel via het fonds van de Universiteit Hasselt. De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van fietsen die worden geschonken aan laatstejaarsstudenten uit een afgelegen Dogondorp in Mali. Om de lessen te kunnen bijwonen in Dé moeten de zesdejaarsstudenten zo’n 15 kilometer overbruggen. Een fiets kost 97.500 CFA-frank, omgerekend 150 euro. Op deze manier krijgen ze de kans om verder te studeren.

Laatste rit

Op de laatste dag van de Teide Challenge werd er traditiegetrouw een chronorit gereden over 66 kilometer met een hoogteverschil van ruim 2.550 meter.

Bij de dames won Ilse Verhoeven in 4 uur 16 minuten. Mieke Waterschoot, de winnares van in 2022, werd tweede in 4 u 18’ en Ann Vanbrabant werd derde met een tijd van 4 uur 29 minuten.
Bij de heren was de eigenaar van Teide Bike, Frederic D’Hondt, de snelste sprinter in 2 uur 59 minuten en 12 seconden. Hij was 47 seconden sneller dan de tweede, Limburgers Stijn Witters in  2 uur 59 minuten en 45 seconden. Derde werd Sander Brebels in 3 uur 3 minuten.

Volgend jaar gaat de Teide Challenge voor de elfde keer door van 3 tot 9 november 2024. Wie wil deelnemen kan dit kenbaar maken aan Yves de Bellefroid op 0032 475 818 620 of kan zich aanmelden via de website.

Foto Teide Challenge, Tenerife Connect, fietstoerisme, fietsen, organisatie, Yves de Bellefroid,

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img