zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogDaguitstappenTEIDE BIJ NACHT

TEIDE BIJ NACHT

De Teide, dé berg die staat symbool voor immense grootte, onverschrokkenheid en waardering. Als je Tenerife bezoekt, dan moet je de Teide zien en benaderen, je moet hem betreden, je moet hem voelen!

Het is een impressionante vulkanische hoogte met bovenin een gevuld gat waar ooit lava, brokstukken, vuur en stof zijn doorgejaagd en waar ongetwijfeld nog veel puin zal doorstromen, ooit.
Niet alleen om zijn ruwheid, maar ook om zijn schoonheid wordt hij alom geprezen. De Teide staat mooi op het eiland, dat zal iedereen beamen en dat zie je tot de duisternis is gevallen. Daarna niets meer, denkt de gewone sterveling.

Nachtelijke romance

Als de nacht zijn intrede doet, krijgt de onmiddellijke omgeving van de Teide een andere opdracht. Haar zwarte en donkere duisternis zorgt ervoor dat er geen licht wordt waargenomen, 0% lichthinder en 0% lichtvervuiling; niets lichtpollutie dus, en dat resulteert in een duidelijke en scherpe waarneming van wat we in het heelal kunnen zien.

Denken we maar aan de observatie van sterrenstelsels, van planeten, asteroïden of planetoïden. Met de recente doortocht van een meteorenstorm, de passage van de Perseïden, de Lyriden en de Orioniden, is dit de beste plaats voor observatie … juist, de Teide is de beste plaats voor een nachtelijke romance.

Kijken en genieten

Je hoeft geen astronoom of astro-fotograaf te zijn om te genieten van iets waarbij de Teide in het niets verdwijnt. Naar omhoog kijken wordt vaak in verband gebracht met iets romantisch. Voor de romanticus is een ster niet meer dan een ster, maar voor mensen die verder gaan, schuilt achter iedere ster een heel verhaal. Geen wonder dat een sterrenhemel een onwezenlijke aantrekkingskracht uitoefent op de mens.

En je hebt er niet veel voor nodig; geen peperdure apparaten om al dat moois te aanschouwen, enkel je ogen én de uitdrukking ‘goed uit je doppen kijken’.

Het dagelijkse, magische afscheid van de zon kun je ook beleven. Club Canary organiseert een activiteit om van de zonsondergang te genieten op hoogte. Daar zie je wolkenzeeën, zustereilanden en een landschap dat door de ondergaande zon nog meer apocalyptisch gaat uitzien.

Alles daarboven is puur

Als de zon dan helemaal achter de einder is verdwenen en de oranje schemering langzaam overgaat naar donkerblauw en kort daarna naar zwart, is het volledig donker. De dag op hoogte duurt net iets langer dan op zeeniveau. Voeg je daarbij alle kleurschakeringen van een ondergaande zon en een pure omgeving waar je zuivere lucht inademt, dan bekom je een cocktail waarvan je de smaak nooit meer vergeet.
Dit magische afscheid kun je meemaken door deel te nemen aan een georganiseerde nachtexcursie.

Wil je naar de hemel turen? Eén klik op deze website is voldoende om getuige te zijn van het optreden van een grandioos zonnespektakel. Met eigen voertuig naar boven rijden is perfect te doen, maar hou er rekening mee dat het terugkeren in een gitzwarte nacht geen pretjes is en ook niet vrij is van enig gevaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIG OVERBOEKT

NAZORG OP TENERIFE