woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogWeetjesTEIDE AFGESLOTEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

TEIDE AFGESLOTEN

Hoeveel seizoenen Tenerife kent is door niemand exact geweten. Soms heb je er maar twee op een heel jaar, soms heb je er vier op één dag.

Het is niemand ontgaan hoeveel sneeuw er in Tenerife is gevallen de voorbije dagen. Er zijn tienduizenden foto’s en filmpjes van ‘de berg’ gemaakt en je moest er niet eens voor naar boven. De sneeuwgrens lag danig laag dat je vanaf de kust een schitterende witte kroon kon zien.

Het sneeuwde op Las Cañadas en hoger volop gedurende verschillende dagen en nachten en daardoor groeide de sneeuwhoogte gestadig tot ruim 135 cm. Een unicum, want dit is slechts de derde keer dat een dergelijk sneeuwgebeuren zich voordoet in de laatste 100 jaar.

Het ‘Nacional Parque Las Cañadas’ is dé trekpleister bij uitstek die jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht. Om deze stroom te kunnen verwerken werd er sneeuw geruimd. Wegen en parkings werden vrijgemaakt maar sneeuw ruimen vergt tijd en veel sneeuw ruimen vergt veel tijd.
Onnoemelijk veel tijd, manschappen en materieel hebben niet alle toegangswegen tot de Teide kunnen ‘ontsneeuwen’, daarom heeft de eilandregering gepaste maatregelen genomen om het verkeer naar boven te geleiden.

‘Operativo Nevada’ is de naam van het actieplan die enerzijds moet zorgen voor een goede (be)geleiding van de verkeersstroom en anderzijds moet bijdragen aan de verkeersveiligheid van de duizenden bezoekers die vandaag en morgen naar boven trekken om het aandoenlijke witte schouwspel te aanschouwen.

Een van de actiepunten is het afsluiten van de TF-24 die vanaf La Esperanza naar boven kruipt en van de TF-21 die uit La Orotava de hoogte insluipt. Vanaf deze kant is de weg volledig afgesloten tot aan Boca Tauce. Ook de westelijke toegangsweg naar Las Cañadas en El Teide is vanaf dit punt hermetisch afgesloten voor alle personenwagens. Niemand komt er door. Enkel bussen worden toegang verleend om tot aan de kabelbaan te rijden en dit van 08.00 tot 16.00 uur.

Een ander actiepunt van het Nevada-plan is het op poten zetten van georganiseerd gratis vervoer vanaf Vilaflor. Een buscarrousel zal zorgen voor een regulier transport van toeristen van en naar ‘El Teleférico’. Vijftien bussen rijden rondjes van 10.00 tot 15.00 naar de kabelbaan en terug naar Vilaflor van 11.30 tot 16.30 uur.

Een laatste belangrijk punt in het actieplan is de toeristen te sensibiliseren om niet met eigen vervoer naar Vilaflor te rijden om verkeersoverlast in en rond het hoogst gelegen dorp van Spanje te vermijden. Daar zijn onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar en er staan een aantal sleepwagens klaar om onordentelijke en verkeerd geparkeerde auto’s weg te slepen. Te vermijden dus.
Toeristen die naar boven willen nemen de ‘guagua’ of Titsabus nummer 482 vanaf Los Cristianos naar Vilaflor. Wil je vertrekken vanaf Adeje dan neem je buslijn 342. Dit is de beste en veiligste manier, aldus cabildovoorzitter Carlos Alonso die erkent dat dit draaiboek nodig is voor de openbare orde en veiligheid. Hij roept ook op tot geduld en verdraagzaamheid want de TF-38, enerzijds de toegangsweg vanaf Chío en anderzijds vanaf Vilaflor, zal een saturatiegedrag vertonen en het zit er dik in dat je in een file terecht komt.

Wie dit weekend naar boven wil is alvast verwittigd. Wie het bezoek kan uitstellen wacht beter. De sneeuw blijft er heus nog enkele weken liggen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE IK KOM ERAAN

VLUCHT NAAR TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

HUURPROBLEMEN OP TENERIFE

KADASTRALE GEGEVENS

POLITIE OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP