zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsTAXIPROBLEEM AAN DE LUCHTHAVEN IS OPGELOST
spot_img

TAXIPROBLEEM AAN DE LUCHTHAVEN IS OPGELOST

In ons artikel LUCHTHAVEN TENERIFE SUR FAALT dat verscheen op 10 november 2023 hebben we gewag gemaakt van opstoppingen gedurende saturatiemomenten binnen en buiten de luchthaven. Enerzijds was de douanecontrole the hot spot voor iedereen die uit het Verenigd Koninkrijk komt – dat is de helft van het aantal toeristen – en anderzijds waren er niet voldoende taxi’s aanwezig om de drukte van het herfstverlof door te spoelen. Hoe het komt dat er te weinig taxi’s klaarstaan gedurende drukke periodes is historisch gegroeid. Evenwel, het taxiprobleem aan de luchthaven is opgelost.

Elk taxibedrijf op Tenerife moet een vergunning hebben van het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Infrastructuur. De vergunning wordt verleend aan bedrijven die voldoen aan een aantal eisen, zoals het hebben van voldoende taxi’s, goed opgeleide chauffeurs en een goede staat door het onderhoud van de taxi’s. Maar ook de gemeente heeft in de pap te roeren en bepaalt de regio waarin passagiers mogen worden opgehaald.

Niet genoeg taxi’s

De ontstane problemen, zonder daarover in detail te treden, zijn te wijten aan de regelgeving, de specifieke overeenkomsten met de luchthaven en met het beleid dat door lokale autoriteiten is geïmplementeerd. De toegestane regio van een taxi wordt bepaald door de vergunning van het taxibedrijf. De vergunning geeft aan in welke regio de taxi passagiers mag ophalen. 

En daar knelt het schoentje. De luchthaven werd gebouw op grond die toebehoort tot twee gemeenten: Granadilla en San Miguel de Abona. Sedert jaar en dag kunnen enkel de taxibedrijven binnen deze twee entiteiten passagiers ophalen op de luchthaven en bij drukken momenten zijn er geen taxi’s genoeg voorhanden om duizenden toeristen naar hun bestemming te brengen in het zuiden. Let op, andersom mogen alle taxi’s passagiers afzetten op de luchthaven.  

Opgelost

De taxi’s op Tenerife zijn een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer op het eiland. Ze bieden een snelle en comfortabele manier om je te verplaatsen. En om dat zo te houden is er een voorstel gedaan door de twee lokale taxidiensten om de wachtrijen voor taxi’s op de luchthaven van Tenerife Zuid te verlichten.

Taxichauffeurs uit andere gemeenten dan Granadilla de Abona en San Miguel – vooral die uit Arona en Adeje – kunnen passagiers aan boord kunnen nemen op de luchthaven van Tenerife Sur tijdens piekuren. Enkel wanneer de vraag naar taxi’s groter is dan het aantal taxi’s dat op de standplaats staat te wachten. Hoera, het taxiprobleem aan de luchthaven is opgelost.

Onbaatzuchtige oplossing

De overeenkomst is tot stand gekomen dankzij de goodwill van de taxichauffeurs van Granadilla de Abona en San Miguel, met de hulp van de Taxi Federatie van de Canarische Eilanden (Fedetax). Rosa Dávila, de eilandvoorzitter, bedankte de verenigingen van taxichauffeurs voor hun bereidheid om tot een akkoord te komen en waardeerde het feit dat ze met een verstandig voorstel zijn gekomen om de openbare dienstverlening te verbeteren in een bovengemeentelijk en gevoelig gebied als de luchthaven. Ze voegde eraan toe dat het noodzakelijk en dringend is om een regeling te creëren die aanvaard is voor alle partijen. Het taxiprobleem aan de luchthaven is opgelost.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

BELANGRIJKE NAALDBOSSEN

HET CANARISME

HELDEN VAN EL SAUZAL

spot_img