zaterdag, september 30, 2023
spot_img

TAXI

Er verscheen in de lokale pers reeds meer dan één artikel over de taxi’s die massaal over het eiland crossen. Ik ben niet denigrerend als ik dat werkwoord gebruik. Dit heeft vooral te maken met de rijtijd waarbij in het voertuig geen klanten zijn te bekennen. Na een taxirit moeten voertuig en bestuurder echter terug naar de standplaats en deze ritten vallen onder de noemer crossen.

In het verleden zijn meerdere verhaaltjes de revue gepasseerd met minder mooie beelden over de taxista die – meer vroeger dan nu – het hele zootje in een negatief daglicht plaatste. Dat namen wij als Lagelanders er maar bij want een taxirit koste toch niet duur. Ook de aanwezigheid van illegale taxi’s was niet weg te denken uit het hele verhaal.

De jaren van economische recessie hebben niets goeds gedaan aan de situatie van de taxi-industrie. Iedereen vocht met hand en tand om klanten in de taxi te krijgen. De overheid is reeds meermaals tussengekomen om illegale toestanden in te dijken, de bonden zijn reeds meermaals tussengekomen om het beroep van taxichauffeur op te waarderen. Toch lappen een aantal enkelingen de gehele regelgeving ter zake aan hun laars en mengen zich onzichtbaar in het legale circuit.
Daarom controleert de Polícia Canaria op grotere standplaatsen, bijvoorbeeld aan de havens en aan de luchthavens. Deze politiedienst krijgt de medewerking van de lokale politie en van de Guardia Civíl. Ook inspecteurs van verschillende overheidsdiensten helpen mee om illegale praktijken in te dijken.

Deze acties worden toegejuigd door de diverse taxibedrijven en door de bonden die stellen dat onwettelijke infiltratie de taxi-economie schade berokkent.
Carmelo Peña, voorzitter van de Unión de Trabajadores Autónomos del Taxi (UTAT) in Santa Cruz stelt dat infiltratie van taxi’s op vreemde standplaatsen een probleem is dat moet aangepakt worden. Bijvoorbeeld, aan de luchthaven Reina Sofia staan enkel de geregistreerde voertuigen van het taxibedrijf uit Granadilla.

Een ander probleem bij veel taxibestuurders is de hoffelijkheid. Eentaligheid is geen excuus om nors en onbeleefd te zijn; de toeristen zijn onze klanten en zij zorgen voor onze economische welvaart. Zij dienen met respect behandeld te worden, aldus Peña.

Ook de vertegenwoordiger van de Asociación de Taxistas de Granadilla is tevreden met de controles van de overheid. Het kaf moet van het koren worden gescheiden, zegt Fredy Oramas. Hij herinnert er meteen aan dat illegale taxipraktijken niet kunnen en dat daar boetes op staan van € 1.500 tot € 4.000.
Maar desondanks dit alles is een taxi nemen in Tenerife nog altijd een goedkope onderneming voor een snelle en veilige service.

Wil je weten hoe de prijs van een taxirit berekend wordt? Het wordt je haarfijn uitgelegd in het artikel TAXIPRIJZEN: MYSTERIE OPGELOST

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

DUURZAME EILANDEN

EL MÉDANO OMGETOVERD

GEITENKAAS