donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogDaguitstappenTAJAO IS WERELDKAMPIOEN
spot_img

TAJAO IS WERELDKAMPIOEN

Tajao is wereldkampioen in een gastronomische discipline en tooit zich bovenaan de lijst van twee verhoudingen.

We gaan met zijn allen graag uit eten. Wij zijn allemaal levensgenieters, we zijn misschien wel Bourgondiërs die zoveel als mogelijk nieuwe smaken willen proeven, mooi geserveerde borden willen aanschouwen en heerlijke geuren willen opsnuiven.
Er zijn duizenden eethuisjes op Tenerife, gevarieerd van lokaal en traditioneel tot gastronomisch met sterren. Voor iedereen wat wils, ook voor ieders geldbeugel.

Het pittoreske vissersdorpje biedt je Tenerife aan, niet alleen door de traditionele gastronomie, maar ook door de geografische ligging. Het is strategisch gelegen, bijna onzichtbaar, aan de boorden van een blauwe oceaan. Dat lees je HIER

In een maritiem decor

Elf zijn er … 11 visrestaurants in een piepklein maar gezellig vissersdorpje in het zuidoosten van het eiland, op 12 kilometer van de luchthaven, 50 km van de hoofdstad en amper 20 kilometer van het toeristische zuiden. De deelgemeente van Arico baadt als het ware in het warme water van de Atlantische Oceaan. De uitstraling van rust is stressbevrijdend en geniet geen vergelijking, de natuur is er prachtig. In een uniek en onvergelijkbaar maritiem decor is het leven er subtiel, fijn en ongecompliceerd.

Onbekend is onbemind

Tot de vorige eeuwwisseling was San Miguel de Tajao – zo heet het dorpje officieel – onbekend. Niemand kende deze onooglijke locatie, die een deelgemeente van Arico is. Tinerfeños waren de klanten van de eethuisjes, toeristen wisten niet eens dat Tajao bestond, laat staan er verse vis werd geserveerd.
Iedereen trok toen naar Los Abrigos omdat het dichter aanleunde bij het toeristische zuiden. Maar Los Abrigos ebde weg door de opkomst van expats die een graantje wilden meepikken van het massatoerisme en het niet zo goed meenden met de lokale gastronomie.

Tajao wereldkampioen

Nu komen Fien, Fred, Jan en alleman terecht in een Canarisch dorpje dat meer noordoostwaarts ligt. Wat zeg ik? Een Canarisch vissersdorpje … een idyllisch dorpje bezaaid met talloze visrestaurantjes en gezegend met een haventje aan de boorden van de blauwe oceaan. En bovendien is Tajao wereldkampioen in de verhouding: gemeentelijke oppervlakte versus grondoppervlakte van alle restaurants samen. Nergens ter wereld is er zoveel ‘restaurant’ per vierkante meter grondoppervlakte als in Tajao.

Als de gps  N28° 06′ 04″ W16° 28′ 12″ aanduidt mag je niet meer twijfelen, dan ben je in het dorp. Zonder gps rij je zonder enig twijfelmoment op de TF-1 tot aan de afrit 46 om daarna gedurende anderhalve kilometer te dalen tot op zeeniveau.

Goedkoper? Da kan nie!

Iedere klant wordt in elk eethuis op dezelfde manier behandeld: vriendelijk en goedlachs. Verse producten sieren de tafel en de Canarische huiswijnen lachen je toe. De variëteit is groot, de keuzemogelijkheden divers, de prijs is steeds vriendelijk.
Na de maaltijd verlaat iedereen het etablissement met een rond buikje. Diegene die heeft afgerekend kijkt tevreden naar het bonnetje. Goedkoper? Dat kan niet.
Je moet er beslist eens naar toe!

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


 

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE VIS

TENERIFE… ¡YA VOY!

HUISDIEREN OP DE BUS

spot_img