vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogExcursies en AttractiesTAJAO IS WERELDKAMPIOEN

TAJAO IS WERELDKAMPIOEN

We gaan met zijn allen graag uit eten. Wij zijn allemaal levensgenieters, we zijn misschien wel Bourgondiërs die zoveel als mogelijk nieuwe smaken willen proeven, mooi geserveerde borden willen aanschouwen en heerlijke geuren willen opsnuiven.
Er zijn duizenden eethuisjes op Tenerife, gevarieerd van lokaal en traditioneel tot gastronomisch met sterren. Voor iedereen wat wils, ook voor ieders geldbeugel.

Het pittoreske vissersdorpje biedt je Tenerife aan, niet alleen door de traditionele gastronomie, maar ook door de geografische ligging. Het is strategisch gelegen, bijna onzichtbaar, aan de boorden van een blauwe oceaan. Dat kan HIER gelezen worden. 

In een maritiem decor

Elf zijn er … 11 visrestaurants in een piepklein maar gezellig vissersdorpje in het zuidoosten van het eiland, op 12 kilometer van de luchthaven, 50 km van de hoofdstad en amper 20 kilometer van het toeristische zuiden. Het deelgemeente van Arico baadt als  het ware in het warme water van de Atlantische Oceaan. De uitstraling van rust is stressbevrijdend en geniet geen vergelijking en de natuur is er prachtig. In een uniek en onvergelijkbaar maritiem decor is het leven er subtiel, fijn en ongecompliceerd.

Onbekend is onbemind

Tot de vorige eeuwwisseling was San Miguel de Tajao – zo heet het dorpje officieel – onbekend. Niemand kende deze onooglijke locatie, die een deelgemeente van Arico is. Tinerfeños waren de klanten van de eethuisjes, toeristen wisten niet eens dat Tajao bestond, laat staan er verse vis werd geserveerd.
Iedereen trok toen naar Los Abrigos omdat het dichter aanleunde bij het toeristische zuiden. Maar Los Abrigos ebte weg door de opkomst van expats die een graantje wilden meepikken van het massatoerisme.

Tajao wereldkampioen

Nu komen Fien, Fred, Jan en alleman terecht in een Canarisch dorpje dat meer noordoostwaarts ligt. Wat zeg ik? Een Canarisch vissersdorpje … een idyllisch dorpje bezaaid met talloze visrestaurantjes en gezegend met een haventje aan de boorden van de blauwe oceaan. En bovendien is Tajao wereldkampioen in de verhouding: gemeentelijke oppervlakte versus grondoppervlakte van alle restaurants samen. Nergens ter wereld is er zoveel restaurant per vierkante meter grondoppervlakte als in Tajao.

Als de gps  N28° 06′ 04″ W16° 28′ 12″ aanduidt mag je niet meer twijfelen, dan ben je in het dorp. Zonder gps rij je zonder enig twijfelmoment op de TF-1 tot aan de afrit 46 om daarna gedurende anderhalve kilometer te dalen tot op zeeniveau.

Goedkoper? Da kan nie!

Iedere klant wordt in elk eethuis op dezelfde manier behandeld: vriendelijk en goedlachs. Verse producten sieren de tafel en de Canarische huiswijnen lachen je toe. De variëteit is groot, de keuzemogelijkheden divers, de prijs is steeds vriendelijk.
Na de maaltijd verlaat iedereen het etablissement met een rond buikje. Diegene die heeft afgerekend kijkt tevreden naar het bonnetje. Goedkoper? Dat kan niet.
Je moet er beslist eens naar toe!

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VALLENDE STERREN LYRIDEN

EEN NIEUW JAAR

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?