maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTAJAO IN DE TOERISTISCHE KIJKER

TAJAO IN DE TOERISTISCHE KIJKER

San Miguel de Tajao (Arico) beschikt vanaf heden over een eigen website, een gids voor ecotoerisme en een filmdocumentaire om de locatie en het merk ‘Tajao’ te promoten. Op vrijdag 8 april 2022 werd op de parking van het gezellige haventje de voorstelling gegeven waarmee de gemeente Arico de toeristische campagne van haar deelgemeente Tajao op gang trapt. Deze schitterende en traditionele enclave is klaar voor de revitalisering van de gastronomische uitstraling en van het ecotoerisme.

Het evenement werd bijgewoond door de burgemeester van Arico, Sebastián Martín, de schepen/wethouder voor lokale ontwikkeling en toerisme, Víctor García, en leden van de regeringsfractie. 
Tijdens het evenement werd de officiële website gepresenteerd, die tot doel heeft het toerisme in dit kustgebied te bevorderen en bekendheid te geven aan de visserijsector. Daaraan werd een voorstelling gekoppeld van een eco-toeristische gids van de vissersenclave, die kan worden geraadpleegd op de website of kan verkregen worden als gedrukte brochure in alle restaurants in het dorp.

Toeristische gids

De publicatie van deze gids heeft tot doel om de activiteit in dit gebied toe te lichten. Zo worden de visserijtraditie, de geschiedenis van de eerste bewoners, de belangrijkste kenmerken van het landschap, de identiteit van Tajao als vissersgemeenschap, de inzet van de Confradía de Pescadores en de duurzame visserij in het daglicht gesteld. Ook de vrouwen van het dorp speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van de ambachtelijke visserij.

Gastronomische factoren

Tajao is de belangrijke gastronomische locatie van Arico waar niet alleen vis en zeevruchten een belangrijke rol in spelen, ook de lokale producten, zoals wijn, aardappelen, kaas, olie, honing, pepers en gofio verdienen een plaatsje op de gastronomische erelijst. De rijkdom van het land komt tot recht in de talrijke visrestaurants.

Tajao is wereldleider in de verhouding landoppervlakte ten opzichte van de totale oppervlakte van alle restaurants samen. Nergens ter wereld is er per vierkante meter grondoppervlakte een groter gastronomisch aanbod. Een unicum. 

Naast de gastronomische actoren is het wandeltoerisme er zeer aantrekkelijk, waaronder een wandelroute langs de meest ruwe kustgebieden in het zuiden van Tenerife en de kustroute naar Las Maretas, La Caleta en Las Arena. Absolute parel is het eco-museum La Piedra met als parel ‘el Arco de Tajao’ – de rotsboog van Tajao.

Documentaire

Tenslotte werd een documentaire vertoond die in Tajao is opgenomen. Hoofdrolspelers zijn diegenen die deel uitmaken van de geschiedenis en dat zijn de vissers en hun vrouwen, de steenkapperijen en de visrestaurants. De documentaire wordt uitgezonden op de facebookpagina van de gemeente Arico, op zondag 10 april om 12.00 uur.

Strategie

De burgemeester van Arico, Sebastián Martín, heeft benadrukt dat het toerisme in Tajao nieuw leven inblazen door gastronomie, landschappelijke factoren en een duurzaam toeristisch aanbod aan elkaar te koppelen, het doel is van deze campagne. Op deze manier krijgen bezoekers de kans om te genieten van Tajao en de om locatie te leren kennen als een gedifferentieerde bestemming.

Website

De website is een luchtige verzameling van informatie en foto’s en is opgemaakt in het Spaans en in het Engels. De geschiedenis van het dorp en vooral de ontwikkeling van het visserijgebeuren komt er aan bod. Uiteraard wordt dit gegeven per direct gekoppeld aan het gastronomisch aanbod in de gemeente, waarin elf visrestaurants het beste van zichzelf geven en vooral verse streekproducten serveren.
Op de website is een gids voor jongeren vinden in twee verschillende versies: een voor leerlingen van de lagere school en een voor leerlingen in het middelbaar. De publicatie is zowel in het Spaans als in het Engels geschreven. Daarnaast is er de mogelijkheid om een zestal boeken te downloaden die gerelateerd zijn met Tajao en met de ambachtelijke visvangst. De website kun je HIER terugvinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES