vrijdag, juni 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsSUBSIDIES VOOR ZONNEPANELEN

SUBSIDIES VOOR ZONNEPANELEN

Ecologische overgang moet particulieren op de Canarische Eilanden aanmoedigen om gebruik te maken van systemen voor zelfconsumptie, in dit geval met zonnepanelen. Dit is een unieke kans waarbij de overheid subsidies geeft aan burgers die kiezen voor schonere energie en die deel willen uitmaken van het nieuwe energiemodel op de Canarische archipel.

Het ministerie van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Territoriale Planning van de Canarische regering houdt tot 10 februari de termijn open voor het indienen van aanvragen tot het verlenen van subsidies voor aanleg van installaties voor hernieuwbare energie in residentiële sectoren. Daarvoor werd 1.250.000 euro voorzien.

De subsidiëring moet helpen om de uitstoot van kooldioxide te verminderen en om energiekosten voor huishoudens te verlagen. Deze steunmaatregel is zowel bestemd voor particuliere eigenaars als voor gemeenschappelijke eigenaars of groepen eigenaars van woningen voor eigen verbruik.

De bedragen van de subsidies zijn onderverdeeld in drie groepen:
Het bedrag van de subsidie is:
a) voor thermische zonne-energie (warmwaterinstallaties): 700 EUR voor individuele installaties met natuurlijke circulatie en 400 euro per nuttige m² en 700 euro voor installaties met geforceerde circulatie, tot 700 euro per wooneenheid.
b) voor geïsoleerde fotovoltaïsche zonne-energie, tegen 4 euro per watt nominaal vermogen, tot een maximum van 10.000 euro per woning.
c) voor fotovoltaïsch eigen verbruik op zonne-energie aangesloten op het net, tegen 0,75 euro per watt nominaal vermogen, tot een maximum van 2.000 euro per woning.

In geval van opslag in batterijen wordt de subsidie verhoogd tot 1,5 euro per watt nominaal vermogen, met een maximum van 4.500 euro.
In alle bovengenoemde energie-investeringen wordt de subsidie in sociale woningen verhoogd met 30% worden verhoogd, behalve voor geïsoleerde installaties.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERBODEN TE ROKEN

TENERIFE HORSE RESCUE