maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsSUBSIDIES VOOR ZONNEPANELEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

SUBSIDIES VOOR ZONNEPANELEN

Ecologische overgang moet particulieren op de Canarische Eilanden aanmoedigen om gebruik te maken van systemen voor zelfconsumptie, in dit geval met zonnepanelen. Dit is een unieke kans waarbij de overheid subsidies geeft aan burgers die kiezen voor schonere energie en die deel willen uitmaken van het nieuwe energiemodel op de Canarische archipel.

Het ministerie van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Territoriale Planning van de Canarische regering houdt tot 10 februari de termijn open voor het indienen van aanvragen tot het verlenen van subsidies voor aanleg van installaties voor hernieuwbare energie in residentiële sectoren. Daarvoor werd 1.250.000 euro voorzien.

De subsidiëring moet helpen om de uitstoot van kooldioxide te verminderen en om energiekosten voor huishoudens te verlagen. Deze steunmaatregel is zowel bestemd voor particuliere eigenaars als voor gemeenschappelijke eigenaars of groepen eigenaars van woningen voor eigen verbruik.

De bedragen van de subsidies zijn onderverdeeld in drie groepen:
Het bedrag van de subsidie is:
a) voor thermische zonne-energie (warmwaterinstallaties): 700 EUR voor individuele installaties met natuurlijke circulatie en 400 euro per nuttige m² en 700 euro voor installaties met geforceerde circulatie, tot 700 euro per wooneenheid.
b) voor geïsoleerde fotovoltaïsche zonne-energie, tegen 4 euro per watt nominaal vermogen, tot een maximum van 10.000 euro per woning.
c) voor fotovoltaïsch eigen verbruik op zonne-energie aangesloten op het net, tegen 0,75 euro per watt nominaal vermogen, tot een maximum van 2.000 euro per woning.

In geval van opslag in batterijen wordt de subsidie verhoogd tot 1,5 euro per watt nominaal vermogen, met een maximum van 4.500 euro.
In alle bovengenoemde energie-investeringen wordt de subsidie in sociale woningen verhoogd met 30% worden verhoogd, behalve voor geïsoleerde installaties.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

BORGEN BRENGEN ZORGEN

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

AUTOWRAKKEN OP TENERIFE

MEER DAN 1 TENERIFE

ODE AAN BRANDWEER

SEB LEESON LEGAL GROUP