zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsSUBSIDIES VOOR PRIVATE ZONNEPANELEN
spot_img

SUBSIDIES VOOR PRIVATE ZONNEPANELEN

De Canarische Eilanden verdrievoudigen de geïnstalleerde capaciteit die door van fotovoltaïsche panelen wordt gegenereerd in vijf maanden tijd. Het ministerie van Ecologische Transitie, Bestrijding van Klimaatverandering en Territoriale Planning van de Canarische regering meldt dat alleen al in de eerste vijf maanden van 2022 ruim 12 megawatt (MW) aan fotovoltaïsch vermogen is geïnstalleerd voor privaat gebruik, wat neerkomt op een verdrievoudiging van het jaarlijkse vermogen dat in 2019 is geïnstalleerd. 

Eerder heeft de overheid een campagne gevoerd om fotovoltaïsche panelen te installeren op de daken van alle openbare gebouwen onder de noemer ‘Zet je dak aan het werk’. Dat kan hier gelezen worden.

Zonnepanelen

Op de Canarische Eilanden werden in de eerste vijf maanden van dit jaar zonnepanelen geïnstalleerd die samen 41 megawatt aan alternatieve en duurzame energie produceren. Dat is bijna vijf keer zoveel als de 9 MW die in 2019 werd gegenereerd. Het aantal installaties is toegenomen van 343 in 2019 tot bijna 4.000 in 2022. 

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden er 1.575 geregistreerde fotovoltaïsche zelfconsumptie-installaties geïnstalleerd. Dat betekent een overschrijding van het aantal gemonteerde installaties in 2021, dat op 1.518 eenheden stond.  
Voor alle duidelijkheid: Spanje laat geen terugvloeiing toe van privaat opgewekte stroom op het openbaar net.

Stijging

Deze stijgende tendens wordt veroorzaakt door de financiële steun van diverse overheden op alle niveaus en door de groeiende belangstelling van de burgers om het hoofd te bieden aan de stijging van de energieprijzen.
De geïnstalleerde vermogens tot nog toe bedragen in 5,3 MW in Gran Canaria, 4,2 MW in Tenerife, 1,1 MW in Fuerteventura en 1 MW in Lanzarote. 

Subsidies

De bugetterings- en subsidiëringscampagne van de Canarische overheid is nog steeds van kracht en daarvoor is 18 miljoen euro voorzien.
Sinds de oproep in 2021 werd gelanceerd, zijn er 2.739 aanvragen geweest. De uiterste termijn voor de indiening van de subsidiëringsaanvraag is december 2023.
De Canarische overheid kan het bedrag van de subsidiëring verhogen indien de voorziene beschikbare middelen zijn uitgeput. 

Geïnteresseerden kunnen toegang krijgen tot deze subsidie via deze weblink

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BEPERKTE TOEGANG

WAT HOORT WAAR THUIS?

TERUG OP REIS

spot_img